Afro-Latino: New Chapter!

Het Afro-Latino verhuist naar Thor Park in Genk!

Afro-Latino: New Chapter!

Na 21 edities in Bree verhuist het Afro-Latino Festival naar Genk. Het Thor Park, de voormalige steenkoolmijn van Waterschei, werd de afgelopen jaren gerestaureerd tot een prachtige erfgoedsite in een hoogwaardig park voor hernieuwbare energie en technologie en wordt vanaf 2022 de nieuwe thuishaven van het Afro-Latino Festival!
In Bree beleefden we 21 geweldige edities, we groeiden er van een klein festivalletje uit tot één van de grootste exotische muziekfestivals van de Benelux! We zijn de stad Bree enorm dankbaar voor de mooie tijd en de goede samenwerking!
Tijdens de coronaperiode staken we de koppen bij elkaar en zochten we naar manieren om het DNA van Afro-Latino te versterken en onze bezoekers nog meer toegevoegde waarde te bieden qua beleving, mobiliteit, duurzaamheid, verblijf en programmering. Dat leidde tot de verhuis naar een nieuwe toplocatie in Limburg en een aantal andere nieuwigheden.

In feite creëren we met deze verhuis een enorme toegevoegde waarde voor onze bezoekers. Het Afro-Latino Festival vindt op het Thor Park plaats in een UNIEK DECOR van CULTUREEL-INDUSTRIEEL ERFGOED, dat ook nog eens helemaal aansluit bij ons eigen verhaal van DUURZAAMHEID en CULTURELE DIVERSITEIT (de gewezen steenkoolmijn was een werkplek waar mensen uit verschillende culturen samenwerkten).
Thor Park is momenteel een hoogwaardig wetenschapspark waar aan de DUURZAAMHEID, GROENE ENERGIE en TECHNOLOGIE voor de toekomst gewerkt wordt, elementen die ook toepasbaar zullen zijn in de event- en festivalsector. De festivalcamping van het Afro-Latino Festival wordt meteen ook nog eens de mooiste festivalcamping van de Benelux met een prachtig uitzicht op de mijnterril en het Nationaal Park Hoge Kempen.
Overzicht

Stay tuned!

twitterfacebookyoutube-playinstagramflickrsoundcloud