Adalberto Alvarez y su Son

De magie van de Buena Vista Social Club is al lang verdwenen sinds de oorspronkelijke leden er niet meer zijn, terwijl levende legende Alvarez al meer dan 40 jaar binnen de traditionele muzikale kaders blijft vernieuwen.  De muziek die hij samen zijn 15-koppige band brengt is niet saai of oubollig maar juist speels, uitermate soepel, frivool en uiterst dansbaar.

Als begenadigd pianist, componist en arrangeur lag Adelberto Alvarez ruim 40 jaar geleden aan de basis van de legendarische band ‘Son 14’, die traditionele Cubaanse son muziek maakte.  In de jaren 80 evolueerde Alvarez naar een meer uitdagende en meer frivole stijl.  Hij lag daarmee samen met ‘Irakere’ en ‘Los Van Van’ aan de basis van de timba. 

Alvarez blijft zijn muziek steevast son noemen, vandaar zijn bijnaam “El Caballero del Son” (de ridder van de son), omdat voor hem de rijke traditionele Cubaanse muziek de basis blijft. Opmerkelijk: in Cuba wordt bij zijn concerten altijd salsa in groep gedanst, in een ‘Rueda de casino’ dus.  

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba