Fatoumata Diawara

Het is duidelijk, jullie krijgen niet genoeg van Fatoumata Diawara! In 2010 debuteerde deze goedlachse hinde in België op, jawel, Afro-Latino en de bal ging aan het rollen… Lovende recensies over haar debuutplaat, nummer 1 noteringen in World Music charts en eindejaarslijstjes, uitverkochte concerten in Europa, Amerika, Afrika en Australië! A new star was born…

Als backing vocal leerde ze de stiel bij grootheden als Youssou N'Dour, Dee Dee Bridgewater, Oumou Sangare, Angelique Kidjo en topproducer Cheick Tidiane Seck.  Ondanks dat Fatoumata van Ivoorkust is, liggen haar muzikale roots in het Wassoulou gebied in Mali. Ze fusioneert met veel naturel en charisma traditionele bluesy Wassoulou folk met jazz en pop. Dat ze multifunctioneel is bewees ze ook als actrice in de film/musical "Kirikou & Karaba" en als uitstekende danseres. De hoogste tijd dat ze als solo-artieste haar talenten op ons loslaat! Ze fusioneert traditionele bluesy wassoulou met een hedendaagse afrofolk en pop. Met een kleine bezetting (bas, percussie en zijzelf op gitaar) laat ze haar liedjes met naturel en charisma schitteren.  Dan heel dansbaar, dan bezwerend en ingetogen.  

Begin 2013 trommelde ze een 40-tal vooraanstaande Malinese artiesten samen om met ‘Mali-Ko’ op te roepen tot vrede en eenheid in het door radicalen geterroriseerde Mali.

Geboorteland: 
Ivoorkust
Huidig land: 
Mali
Genre: