salsa

Grupo Extra

Het is uitzonderlijk om als naar Zwitserland uitgeweken Dominicanen internationaal door te breken in een latingenre zoals bachata. Grupo Extra is daar wonderwel in enkele jaren tijd in geslaagd. Hét bewijs dat je als topmuzikanten het overal in de wereld kan waarmaken.

Wat ‘Grupo Extra’ juist zo aanstekelijk maakt is hun eigen typische urban sound, bachata urbano, zeker één van hun belangrijkste troeven van hun internationaal succes, naast hun sterke liveperformance on stage. Tel daar nog het artistiek vernuft van leider Fidel Perez bij, die eerder al voor het succes van de legendarische bachataband Aventura zorgde.

Met kleppers zoals ‘Quiero Fiesta’, ‘No Se Como Me Enamore’, ‘Me Emborrachare’ en hun meest recente ‘Hoy Se Babe’ krijgen ze elke vloer vol! Na concerten op meerdere grote Europese latinfestivals hebben ze als headliner ook al succesvolle tournee’s achter de rug in de VS, de Caraïben en Zuid-Amerika. Kortom, hoog tijd dat ze ook Afro-Latino komen platspelen. Ja, u raadt het goed: dit wordt een topper!

Geboorteland: 
Dominicaanse Republiek
Huidig land: 
Zwitserland

Barbaro Fines y su Mayimbe

Bandleider Barbaro Fines leerde de kneepjes van het vak bij zijn neven Manolito Simonet en Orlando Canto (Los Van Van) vooraleer hij meerdere jaren als pianist actief werd in de band van Maykel Blanco. In 2010 startte hij dan zijn eigen band Mayimbe op nadat hij was uitgeweken naar Peru. Als uitgeweken Cubaan blijft zijn muziek typische Cubaanse timba. Verder werkte hij ook samen met andere Cubaanse grootheden zoals Bakuleye, Issac Delgado, Alain Daniel,… en is zijn band bekend bij het salsapubliek met de hit ‘De la Habana a Peru’. Na ruim 8 jaar is deze band steil opgeklommen in de timba scene en momenteel reeds bezig aan hun 6e internationale tournee. Barbaro Fines en zijn 12 muzikanten staan alvast te springen voor hun eerste concert op Belgische bodem!

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba
Genre: 

K'ribe

Deze 7-koppige band uit Curaçao onder leiding van trompetist Renan Alberto bestaat nog maar enkele jaren. Ze hebben een eigen repertoire aan Ritmo Kombina songs maar ze spelen ook de genres salsa, bachata en merengue. Ze noemen zichzelf een band die 'sweet Caribbiean music' speelt. Lekker dansbaar en zwoel... 

Geboorteland: 
Curaçao
Huidig land: 
Curaçao

Rolf Sanchez & Latin Society

Rolf Sanchez, half Nederlands half Dominicaans, woont momenteel in Miami waar hij begin 2016 een platencontract tekende bij Sony. Zijn verhaal leest als een sprookje, in Nederland begon hij met een derde plaats bij X-Factor in 2011 en daarna koos hij bewust voor een carrière als latin-artiest en werd hij al snel opgemerkt in de Dominicaanse Republiek. Plots hing de producer van salsagrootmeester Marc Anthony aan de lijn of Rolf niet even naar Miami wilde komen… Tuurlijk, senor! Eens in Miami begon het pas echt, talloze concerten en een nummer 1 hit in de Latin Charts in de USA met ‘Por si no te vuelvo a ver’… Sindsdien kan hij in Miami niet meer normaal over straat.

Deze zomer komt hij voor een maandje terug naar Nederland voor een special event in de Kuip in Rotterdam en slechts één Belgisch concert op... Afro-Latino. Rolf Sanchez komt samen met zijn vaste band Latin Society Orchestra naar Bree, zijn bandleden begeleidden in het verleden ook al grootheden zoals Gilberto Santa Rosa, La India, Issac Delgado,...

Geboorteland: 
Nederland
Huidig land: 
Dominicaanse Republiek
Genre: 

Pages