Juan Luis Guerra y 440

Eind jaren tachtig introduceerde hij de bachata in onze contreien met de monsterhit Burbujas de Amor en opende zo voor andere latin artiesten de Europese markt. In de jaren negentig scoorde hij meerdere wereldwijde hits waaronder Frio Frio, Ojala que Llueva cafe, Bachata Rosa, A Pedir Su Mano, Abeja Al Panal, Viviré,… De laatste 10 jaar verkopen vooral zijn albums als zoete broodjes.

Naar aanleiding van zijn nieuwe 'Todo Tiene Su Hora' tournee komt Juan Luis Guerra en zijn band 4.40 voor slechts 1 condert naar België! Als extraatje hebben we ervoor gezorgd dat Juan Luis Guerra en Juanes samen op 1 podium zullen staan bij elkaars concerten voor enkele duetten op zaterdag 11 juli in Bree! Uniek en éénmalig in Europa !!

Op zijn eentje zorgde Guerra voor de bruisende vernieuwing van zowel het merengue- als het bachatagenre. Met het album Bachata Rosa (1991) werd hij wereldberoemd, elk volgend album klonk vanaf toen steeds vernieuwend en boette nooit in qua artistiek niveau. In totaal verkocht hij wereldwijd meer dan 33 miljoen platen wereldwijd en won hij reeds 15 Latin Grammy Awards en 2 Grammy’s. Met zijn recordhoeveelheid aan awards geeft hij latinartiesten zoals Juanes, Marc Anthony, Christina Aguilera, Santana, Jennifer Lopez, Gloria Estefan en Shakira het nakijken.

De concerten van Juan Luis Guerra en zijn 25-koppige (!) band 440 zijn steevast van het allerhoogste niveau, zonder een teveel aan glitter maar des te meer talent, bezieling en energie. Guerra onderscheidt zich ook van de meeste latinosterren door zijn sterke inhoudelijke en poëtische teksten. Wie hem al ooit zag optreden, komt woorden te kort en wil hem kost wat kost opnieuw zien. De resem merengue- en bachatahits worden door de fans van voor tot achter meegezongen en dit tijdens 2 uur durende nonstop shows!

Geboorteland: 
Dominicaanse Republiek
Huidig land: 
Dominicaanse Republiek