Kat Deluna

Kat DeLuna (geboren als Kathleen Emperatriz DeLuna) groeide zowel op in Dominicaanse Republiek als in de VS (The Bronx, New York). Op haar 12emocht ze al meezingen bij Milly "Queen of Merengue" Quezada en daarna volgde ze operazangles aan de Newark Arts High School in de VS. Kat schrijft haar eigen songs en brak wereldwijd door in 2007 met haar debuutalbum "9 lives" met daarop de hitsingles 'Whine Up', 'Run the Show' en 'In the End', Eind vorig jaar verscheen haar nieuwste album "Inside Out" met wederom enkele hitsingles zoals 'Push Push' en 'Party O'Clock'.

Haar nieuwste 'Dancing Tonight' heeft alvast het potentieel om haar grootste hit Whine Up minimaal te evenaren en dé zomerhit van 2011 te worden! In haar nog jonge carrière werkte ze al samen met grootheden als Busta Rhymes, Don Omar, Elephant Man en Akon. In België won ze 2 TMF Awards in 2008 (Best New Artist en Best Urban). In de VS won ze ondermeer de Latin Billboard Áward voor 'Track of the year' (2008).

Volgens vele muziekcritici vertoont Jennifer Lopez' recentste hit 'On the Floor' ontzettend veel gelijkenissen met Kat's 'Party O'Clock'. Kat laat het echter niet aan haar hart komen, is er zelfs eerder door vereerd en timmert ondertussen zelf succesvol verder aan haar carriere. Na enkele TV-optredens in België in 2008 en 2010, komt ze nu voor het eerst naar België met haar voltallige band voor een spetterende live show.

Geboorteland: 
Dominicaanse Republiek
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika