La Excelencia

Met hun ijzersterke en steevast uitverkochte optredens aan de andere kant van de grote plas heeft La Excelencia zich op enkele jaren tijd opgeworpen tot één van de beste salsa bands ter wereld!

Naar aanleiding van het uitbrengen van hun tweede full cd "Mi tumbao Social", die door het kruim van salsacritici al direct uitgeroepen werd tot beste salsa cd van 2009, zijn deze jongens ook definitief in Europa doorgebroken. Hun nieuwe cd staat vol met eigen composities in klassieke 70's Nuyorican salsastijl met hard-core trombones, een ouderwets klinkende akoestische piano en heeft een echt Afro-street gevoel ("Rumbero"), dat je vroeger op veel Fania recordings hoorde. Dit is salsa van de straten van New York anno 2009, zonder studio overdubs, "What you hear, is what you get". De beste NY salsa groep sinds Spanish Harlem Orchestra!

La Excelencia stond in 2008 voor het eerst in West-Europa op slechts één festival, en dat was een voltreffer van formaat! Getuige de velen aanvragen die we ontvingen van salseros om ze terug te halen en de overweldigende recensies naar aanleiding van hun optreden vorig jaar zoals bijvoorbeeld van "Most Wanted":

Deze jonge honden gaven zonder twijfel het beste salsa concert van 2008 op 22 juni op het Afro-Latino Festival in Bree, België. Wij zagen daar de reincarnaties van Hector Lavoe, Ismael Rivera en Ray Barretto in een absoluut, spetterend en voor ons nu al een legendarisch optreden.

Zelf wilden ze ook graag terugkomen en zo'n kans laat Afro-Latino niet schieten. Dit jaar op zaterdagavond en exclusief voor België, voor wederom een uniek concert! Deze geëngageerde jonge band is dé toekomst van de salsa en een "must see, must feel, must dance experience". Don't miss it!

Geboorteland: 
Puerto Rico
Cuba
Dominicaanse Republiek
Colombia
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika