Juanes

Juanes is de meest succesvolle en bekendste latin rocker sinds Carlos Santana. Geboren en getogen in Medellin, Colombia als Juan Estaban Aristizabal Vasquez start hij als 15-jarige de rockband Ekhymosis. Hij brengt er 5 albums mee uit die hen vooral in zijn thuisland bekend maken. In 2000 brengt hij zijn eerste soloplaat uit, ‘Fijate Bien’, die hem instant succes in heel Latijns-Amerika oplevert, plus 3 Latin Grammy’s.

Zijn carrière krijgt een internationale dimensie met zijn 2 volgende albums, ‘Un Dia Normal’ met de hitsingles A Dios le Pido, Es Por Ti en Fotografia. De plaat ‘Mi Sangre’ wordt een wereldwijde millionseller met zijn bekendste hit La Camisa Negra en Para tu Amor. Daarna volgen nog 3 succesplaten met internationale hits zoals Te Busque, La Paga en Me Enamora. Er prijken ook al 2 Grammy’s en 20 Latin Grammy’s op zijn schouw! 

Minder bekend in Europa is Juanes voor zijn activisme. Zo is zijn Mi Sangre Foundation opgericht om schachtoffers van anti-persoonsmijnen te helpen in Colombia. Hij is tevens de oprichter van de Paz Sin Fronteras concerten ter bevordering van de onderlinge vrede en vooruitgang in Latijns-Amerika. Voor een dergelijk concert in 2009 werd hij met zijn leven bedreigt, maar ondanks het afraden van de politie en staatveiligheid liet hij het concert toch plaatsvinden. Juanes doet slechts één concert in België!l

Als extraatje hebben we Juanes en Juan Luis Guerra op dezelfde dag geprogrammeerd, namelijk zaterdag 11 juli 2015. Beide heren zullen samen op 1 podium staan en enkele duetten zingen.  Dit is uniek en éénmalig in Europa! Een 'Once in a lifetime experience' op Afro-Latino 2015!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia
Genre: