Mabulu

Mabulu is tot op de dag van vandaag de meest succesvolle groep uit Mozambique. Na 178 internationale concerten in 7 jaar tijd komen ze na ruim 6 jaar weer terug in Belgiƫ en wel op Afro-Latino! Die internationale tournee's bracht hen op de grootste wereldmuziekpodia zoals Montreux Jazz Festival (2005), Glastonbury Festival (2002), Womad Reading en Sfinks (2001).

Mabulu betekent letterlijk dialoog in het Shangana, een verwijzing naar de communicatie met het publiek maar ook naar de samenwerking van muzikanten van bejaarde leeftijd met jongeren van 20-25 jaar die aan het begin staan van hun muzikale carriere.

De legendarische Dilon Djindji is op zijn 80ste het oudste lid van Mabulu. Hij is reeds sedert de jaren 50 actief in de traditionele Marrabenta-muziekscene. Chiquito is een 25 jarige zanger die opgroeide met rap en hip-hopmuziek en deeluit maakte van de locale hip-hopband Mad Level.

Zangeres Chonyl is 22 jaar, is van Afro-Chinese afkomst en beschikt over een kristalheldere stem. De combinatie van deze drie verschillende stemmen en muzikale achtergronden zorgt voor een bijzonder interessante mix.

De rest van de band is strak op elkaar ingespeeld en zorgt voor de nodige zonnige beats. De liedjes van Mabulu hebben naast een optimistische kijk op de wereld ook aandacht voor de ellende die AIDS en de overstromingen veroorzaakt in Mozambique.

Muzikaal is dit een bijzonder project, het generatiepact van Mozambique...

Geboorteland: 
Mozambique
Huidig land: 
Mozambique