Ojos de Brujo

Dit geëngageerd collectief uit Barcelona is één van de beste en meest sensationele bands van Spanje. Vanuit de undergroundscene van Barcelona zijn ze vanaf 1996 vooral door mondreclame en ijzersterke liveconcerten uitgegroeid tot één van de bekendste cultbands van Spanje, met wereldwijd vele trouwe fans.

De filosofie van de band is als volgt samen te vatten kreten: teamwork, onafhankelijk, openminded, geëngageerd en recht uit het hart! Ze brengen naar hun eigen zeggen flamenkillo, een energieke mix van flamenco, hiphop, dub, rumba en oosterse percussie. De groep kenmerkt zich voorts door het laten instromen van andere kunstvormen op het podium zoals multimedia-artiesten, dansers, schilders, graffiti-illustrators,...

Belangrijk om weten: Ojos de Brujo heeft omwille van privéredenen (moederschap van de zangeres) besloten om vanaf 2009 minder vaak op te treden en enkel op die plekken die zij graag zelf verkiezen. Afro-Latino is dan ook zeer vereerd om gastheer te mogen zijn... Bedankt, Ojos, voor het compliment!

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje