Tabou Combo

Tabou Combo (de geheime combinatie) is op zijn minst gezegd een fenomeen...

Deze Haïtiaanse band wordt nog steeds beschouwd als de beste band van Haïti.  Na meer dan 35 jaar blijven ze immens populair en zijn ze het rolmodel van jonge Haïtiaanse bands zoals Carimi en T-Vice.  Tabou Combo bestaat uit 13 bandleden, waarvan nog 4 uit de oorspronkelijke bezetting.  De nieuwe leden zijn jonge talentvolle musici die zich laten leiden door de oudere maar zeer energieke oprichters.  Vergis je niet, elk optreden is een ultra-energiek spektakel dat het publiek in extase brengt !

Eugene Shoubou is de leadzanger en een aangeboren entertainer met zijn ijzersterke stem, daarnaast zijn er nog twee zangers waaronder Yves Joseph, aka Fan Fan. Vervolgens zijn er nog drie blazers, drie percussionisten, twee gitaristen, een toetsenist en een bassist.  Tabou Combo brengt kompasmuziek aangevuld met wat disco- en rockinvloeden.  Kompas staat voor feestmuziek van het betere soort, die live het best tot zijn recht komt en…. hoe later, hoe beter.  Tabou Combo scoorde in 1975 een monsterhit met New York City in de Verenigde Staten.  Hierdoor werden ze plots beroepsmuzikanten, maar ze zagen niets in een hitmachine-carrière, ze wilden vooral veel live spelen en de mensen entertainen.  Daar staan ze na 40 jaar nog steeds voor.

Tabou Combo sloot in 2007 op het hoofdpodium onze zaterdag af.  Tabou Combo stond ook al tweemaal op Antilliaanse Feesten, daar worden ze nog altijd geboekstaaft als één van dé hoogtepunten ooit !  Als dat geen referentie is...

Geboorteland: 
Haïti
Huidig land: 
Haïti
Genre: