Ziggi Recado & the Renaissance Band

 Het Nederlands toptalent staat al enkele jaren op ons verlanglijstje en dit jaar is het zover. Geboren in Rotterdam, groeit Ricardo ‘Ziggi’ Blijden op bij zijn grootouders op de Nederlandse Antillen.  Zijn grootouders laten Ziggi proeven van muziek met aandacht voor zang, piano en percussie.

Op zijn 18e ging Ziggi in Nederland studeren en raakte hij via vrienden in de opnamestudio van het onafhankelijke platenlabel Rock ’n Vibes.  In 2004 bracht hij 2 singletjes uit en in 2006 volgde zijn eerste full CD ‘So much Reasons’.  Zijn debuutplaat leverde hem in 2006 meerdere Nederlandse awards op zoals die van ‘Best artist’, ‘Best album’ en ‘Best live act’.  Niet min dus…

Met zijn carrière gaat het vervolgens cresendo: eerst als support act van Gentleman en daarna toert hij met zijn eigen band The Renaissance Band door Europa, met optredens op de grootste reggaefestivals en ook op Lowlands en Roskilde.

In maart 2012 verscheen zijn nieuwe plaat '#Liberation EP' en die komt hij voor het eerst in België voorstellen op Afro-Latino. 

Geboorteland: 
Nederlandse Antillen
Huidig land: 
Nederland
Genre: