In zomerslaap... Afro-Latino 2020 verschuift naar 2021

Gekochte tickets blijven geldig

Beste Afro-Latino fans,

Hierbij moeten we melden dat het Afro-Latino Festival niet kan plaatsvinden op 10, 11 en 12 juli wegens de zopas uitgevaardigde nieuwe coronarichtlijnen van de overheid voor festivals en massa-evenementen. Dit is voor ons een overmacht situatie. We hebben als organisatie besloten om het festival niet op een latere datum te houden dit jaar maar ineens te verplaatsen naar 9, 10 en 11 juli 2021. Aangekochte tickets voor editie 2020 blijven gewoon geldig voor onze editie in 2021. Het besluit om het festival pas volgend jaar terug te laten doorgaan op de vaste datum werd genomen aangezien:

  • De gezondheid van ons allemaal sowieso op de eerste plaats komt en er nog totaal geen zekerheid is hoe de situatie later dit jaar zal zijn.
  • Afro-Latino een internationaal festival is, zowel qua artiesten als bezoekers. Er zullen nog lange tijd reisbeperkingen gelden.
  • Afro-Latino een festival is voor jong en oud, dat zit in ons DNA. Generaties mixen is uit den boze in deze coronatijden en die discipline dienen we nog enige tijd aan te houden.
  • Afro-Latino ook beleving is,  de ‘Look & Feel’ van het Afro-Latino Festival komt in het gedrang als er nog bepaalde vormen van social distancing in voege blijven. Salsa dansen met 1,5 meter afstand gaat bijvoorbeeld niet.
  • Afro-Latino voor een bepaalde artistieke standaard staat. Enkele geboekte artiesten hebben ondertussen reeds laten weten dat ze hun tournee annuleren vanwege de coronacrisis in hun thuisland, reisbeperkingen, annulaties van andere evenementen,… Artiesten van eenzelfde artistieke kwaliteit op korte termijn vinden in deze onduidelijke tijden is onmogelijk.
  • Zorgverleners en hulpdiensten in deze coronatijden reeds tot het uiterste voor ons allen gaan. Door ons festival te verplaatsen naar 2021 dienen ze alvast niet voor ons festival paraat te staan en zijn wij als festival niet een mogelijke oorzaak van een eventuele nieuwe uitbraak.

Door de editie van 2020 te verplaatsen naar 2021 beperken we de impact op de toekomst van onze organisatie. Laat dat het positieve nieuws zijn! Afro-Latino gaat uitzonderlijk in zomerslaap en komt fris, krachtig en vernieuwd terug in juli 2021!

Uitgesteld plezier = dubbel plezier!

Keep it safe & healthy en doe de check check check

 

Het Afro-Latino Team

 

Vragen?

We begrijpen dat deze beslissing vragen kan oproepen. Stel je vragen via mail (info@afro-latino.be) of via Messenger op onze Facebookpagina. We beantwoorden alle vragen, maar graag begrip dat een antwoord enkele dagen kan duren omdat in deze materie geen enkele vraag hoogdringend is.

 

Een logische beslissing, maar wel een pijnlijke beslissing:

Deze beslissing doet pijn, bij onszelf, bij onze bezoekers, bij onze medewerkers, die op hun favoriete festival een jaartje langer moeten wachten. Maar ook bij onze leveranciers en partners. Dit zijn naast grote bedrijven ook heel veel kleine bedrijfjes, zelfstandigen en freelancers die deels of totaal zonder inkomen vallen. Ook onze verenigingen die helpen bij de organisatie en dit jaar geen vergoeding krijgen delen in het leed. De financiële impact hiervan is groot en treft verenigingen en organisaties die werken met kwetsbare mensen, goede doelen, of houden met onze vergoeding het lidgeld in de jeugd- of sportverenigingen betaalbaar.

De lokale, regionale en federale overheid alsook de maatschappij in zijn geheel dient hier op in te spelen. We zien een aantal zeer goede overheidsmaatregelen maar we roepen alle overheden uitdrukkelijk op toegezegde subsidies en vaste jaarlijkse engagementen onverminderd na te komen en niet (deels) terug te eisen of niet uit te keren, ook al dienen we nu uitzonderlijk de volgende editie van Afro-Latino te verplaatsen naar 2021. Alsook verzoeken wij de overheden om verdere doelgerichte ondersteuningsmaatregelen te nemen richting de eventsector.

De bevolking roepen we op om na de crisis de eventsector weer vollebak in de armen te sluiten en dubbel en dik van het aanbod van de culturele, culinaire en eventsector gebruik te maken.

Overzicht

Stay tuned!

twitterfacebookyoutube-playinstagramflickrsoundcloud