Babylon Circus

Wij kennen niet veel Franse bands die populair zijn in Vlaanderen, Babylon Circus is er gelukkig wel zo één!  Ze worden altijd in één adem genoemd met Manu Chao, Sergent Garcia, Les Négresses Vertes maar ook met de punkband The Clash.  Afgelopen januari speelde ze een barstensvolle AB in Brussel nog totaal plat, wat ze eerder al deden op Lowlands, Pinkpop, Dour, Cactus, Sziget,… Ze staan dan ook al jaren op onze wishlist en dit jaar is het dan eindelijk gelukt om in hun druk toerschema te passen. 

De band werd in Lyon in 1995 opgericht door David Baruchel (leadzanger) en Manuel Nectoux (zang en gitaar).  Ze startten als skaband maar lieten al snel ook punk, reggae en Franse volksmuziek insijpelen in hun eigen repertoire.  Ze hebben intussen een 6-tal albums uitgebracht, met zowel Franse als Engelstalige songs.  Hun meest recente worp dateert van 2013 en die heet ‘Never Stop’. Het is zo’n band die geen hits schrijft, maar wel klassiekers zoals La Cigarette, Nina, Not so Funny, Grants, De la Musique et du Bruit, J’aurais bien Voulu,…

Midden jaren 2000 lag de band even stil toen de zanger in Moskou van het podium viel en een schedelbreuk opliep. Kortom, ze gaan ervoor! Live staan ze met 9 knettergekke artiesten op het podium om er altijd een gebald en energiek feestje van te maken.  De ideale afsluiter van ons festival, zorg dus dat je nog wat energie overhoudt voor op het laatst!

Geboorteland: 
Frankrijk
Huidig land: 
Frankrijk