DLG (Dark Latin Groove)

Dé vernieuwende en bijzonder populaire salsasensatie van de jaren negentig ging in 2000 plots uit elkaar, tot grote treurnis van de vele fans wereldwijd. Ze hadden met hun singles steeds de Latin hitlijsten aangevoerd en met hun 3 full cd's steeds meervoudig platina gescoord in de VS en in vele andere Latijns-Amerikaanse landen. Ze braken zelfs alle verkooprecords in Colombia, Costa Rica, Uruguay en Peru. Hun urbansalsa, salsa vermengd met hiphop en reggae, was vooral door topproducer en muzikant Sergio George ver vooruit op zijn tijd. Sergio George was voor hij met DLG begon de aanleiding van de grootste salsa successen van ondermeer Marc Anthony en deed ook mooi productiewerk bij La India, Tito Nieves, Victor Manuelle,...

Sergio George werd de laatste jaren regelmatig aangesproken dat DLG zo innoverend en vooruit was op zijn tijd... en dat hun muziek nu nog steeds fris en prikkelend klinkt. Sergio besloot daarom de band terug op te starten. Voormalig frontman Huey Dunbar (die nog steeds een solocarriere ambieert) werd vervangen door de adembenemende Miss YaYa, de nieuwe rijzende ster in de salsascène. Begin april 2008 verscheen hun nieuwe cd "Renacer" (hergeboorte) en deden ze enkele succesvolle optredens in de VS en Puerto Rico. Aan de overkant van de plas zijn ze weer helemaal 'back in business'.

Destijds slaagde niemand er in om DLG op een podium te krijgen in West-Europa, waardoor hun enig concert op het Afro-Latino Festival in 2008 een bijzonder unicum was ! Afro-Latino was alvast hun enige stop in West-Europa! 

Hierbij het lijstje van hun klassiekers: No morirá, Todo Mi Corazon, Ya, Juliana, La quiero a morir, Volveré, Acuyuyé, Kimbara en Me va a extrañar.

Geboorteland: 
Puerto Rico
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika