afro

SMOD

Deze 4 jonge gasten uit Mali slaan een perfecte brug tussen hippe Afrikaanse hiphop & rap en traditionele Malinese blues en folk. SMOD, een rare naam zal u zeggen, is simpelweg een oplijsting van de beginletters van hun voornamen: Sam, Mouzy, Ousco en Donsky.

Terwijl Manu Chao als producer voor het album ‘Dimanche à Bamako’ van Amadou & Mariam in Mali verblijft, komt Manu in contact met SMOD (Sam is de zoon van Amadou & Mariam) en tijdens een nachtelijke jamsessie ontstaat de idee om ook hun nieuw album te gaan producen. De plaat komt er in 2010 en het is het begin van hun internationale doorbraak. SMOD komt op Afro-Latino voor het eerst naar Vlaanderen.

Geboorteland: 
Mali
Huidig land: 
Mali

Bongomatik

Dit gezelschap van 9 prominente Nederlandse latin-, jazz- en popartiesten bracht vorig jaar hun debuutplaat uit onder de groepsnaam 'Bongamatik'. De band brengt een mix van cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelfe tone funk zoals ze dat zelf omschrijven op hun website. De inspiratie voor hun groepsnaam haalden ze bij de befaamde Bongomatik Company uit de jaren 50. Dit bedrijf bedacht waanzinnige hippe designs voor hun apparaten en wist daarmee een rage te creeren. Bongomatik werd zo een synoniem van cool, hip en groovy. De zelfgecomponeerde muziek van deze "leukste band van Nederland" is geinspireerd op oude latin-, afro- en funkmuziek, en wordt ook gedesigned zoals Bongomatik Company dat deed met hun toestellen...

Geboorteland: 
Nederland
Huidig land: 
Nederland

DJ Lass & Angel Vibes

Deze in Senegal geboren DJ laat je niet stilstaan: verwacht je aan een zwoele opzwepende dj-set van soca, zouk, kompa en nog veel meer tropische dansstijlen.

Geboorteland: 
Senegal
Huidig land: 
Senegal

Blitz the Ambassador

Rechtstreeks uit de undergroundscene van NYC. Voor het eerst in Europa, en het zal niet de laatste keer zijn! 

Blitz is in Ghana geboren, waar hij opgroeide met afrobeat, highlife en motown. Toen zijn oudere broer hem confronteerde met Public Enemy was hij helemaal onderste boven.  Die energie en kracht was wat hij wilde en wat in hem bewoog. Hij verhuisde naar New York en integreerde zich zo stap voor stap verder in de hiphop scene. Wat Blitz zo speciaal maakt is dat hij geen stereotype rapper wil zijn.  Hij doet zijn eigen zin tegen de zin van labels en producers. Hij voegt blazers toe aan zijn uitstekende live band, met een standup bass (!) en geeft de draaitafel geen te grote rol in het geheel.

Geboorteland: 
Ghana
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika
Genre: 

Pagina's