afrofunk

Ba Cissoko

Ba Cissoko, met als bijnaam de Jimi Hendrix van Guinée, is een van de belangrijkste artiesten van de hedendaagse Guinese muziek. Als een van de eersten liet hij het westerse publiek kennis maken met koraswing vol seventies aandoende geluiden. Ba Cissoko en band fabriceren sprankelende melodieën en stuwende ritmes. Hun albums zijn geproduceerd door Philippe Eidel, de beroemde producer van Khaled en de Gipsy Kings. Muziek waar je heel vrolijk van wordt, om over de energieke liveshows nog maar te zwijgen.

Geboorteland: 
Guinée
Huidig land: 
Guinée
Genre: 

Ebo Taylor

Op jong zijn staat geen leeftijd. Op de gezegende leeftijd van 76 jaar en na een carrière van meer dan 55 jaar als muzikant bij Black Star Highlife, en als producer en componist voor talloze highlife artiesten in Ghana, heeft hij de afgelopen 4 jaar, met de grinta van een jong veulen, zijn eerste 2 internationale platen uitgebracht.  ‘Love & Death’ was nog een re-recording van een Ghanese opname uit 1974, maar ‘Appia Kwa Bridge’ uit 2012 bevat allemaal nieuwe en super straffe songs. Deze 2 platen bezorgde hem uiteindelijk toch de internationale carrière die eigenlijk zo’n 40 jaar eerder had kunnen beginnen.  

Ebo Taylor smeedt oude traditionele Afrikaanse zangstructuren met de typische highlife muziek uit Ghana. 

Geboorteland: 
Ghana
Huidig land: 
Ghana

Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou

Muzikaal zowat het best bewaarde geheim van West-Afrika komt naar Afro-Latino! Opgericht in 1966 brachten ze in de jaren '60 en '70 honderden singles en tientallen albums uit, steeds in beperkte oplages. De band was 100% underground, nog voor die term bestond. Liefhebbers en andere muzikanten zoals Fela Kuti, Manu Dibango en Gnonnas Pedro raakte beïnvloed en overweldigd door hun obscure en gevarieerde sound. Het platenlabel Analog Africa verzamelde en digitaliseerde enkele jaren terug hun muziek waardoor de band weer brandend actueel werd en eindelijk ook op wereldtournee ging.
Het orkest combineert blazers, percussie, gitaar, orgel en krachtige stemmen, en hun muziek bestrijkt een breed pallet aan stijlen en ritmes (vandaar de naam Poly-Rythmo).

Geboorteland: 
Benin
Huidig land: 
Benin

Kilimanjaro Band

Deze band stond op het Afro-Latino Festival in 2002.

Geboorteland: 
Ghana
Kameroen
Senegal
Togo
Huidig land: 
België

Pagina's