cumbia

Sondelvalle

Helemaal uit Chili strijkt deze band voor het eerst neer in ons Belgenland. Opgericht in 2014 zorgt deze zotte bende voor pikante en fijngesnede cumbia en guachaca.

U mag één keer raden: stilzitten hoort er bij deze gasten niet bij!

Geboorteland: 
Chili
Huidig land: 
Chili

Pistoleros de la Paz

Full of ‘sabor’ and ‘rumba’, and bursting with musical influences, we would like to infect you with our sound/show; the best of our Catalan, Colombian, Venezuelan, Ecuadorian, Chilean and Dutch cultures translated into music that simply explodes with Latin rhythms!!

Geboorteland: 
Spanje
Venezuela
Ecuador
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Los Callejeros

Zoals de beste straatmuzikanten (callejero in het Spaans) zijn deze gasten van meerdere markten thuis. Los Callejeros serveert cumbia, gypsy, reggae, salsa en ska, allemaal in één hutsepot.

In 2005 startte het succesvolle project van deze 7-koppige band met vele grote en kleine concerten in ons landje, maar ook in Spanje en Latijns-Amerika.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

RoCola Bacalao

Feestje bouwen is dit! Een band met 5 blazers, loeiharde gitaren, een zwierige accordeon, latin percussie, Indiaanse maskers, maffe kostuums en een hyperkinetische cocktail van ska, cumbia, punk en ander straf spul. Ja, u mag de polonaise inzetten! 

In 2000 begonnen ze ermee en ze waren niet meteen sant in eigen land. Maar na enkele succesvolle wereldtournee’s in Noord- & Zuid-Amerika en Europa, lovende woorden in het rockmagazine Rolling Stone en een grandioos concert op hét showcasefestival SXSW in Texas kregen ze ook erkenning in eigen land. Misschien lag het aan de bandnaam waardoor de Ecuadorianen eerst twijfelden, want die is letterlijk vertaald: Jukebox Kabeljauw.

Geboorteland: 
Ecuador
Huidig land: 
Ecuador

Pagina's