cumbia

Pistoleros de la Paz

Full of ‘sabor’ and ‘rumba’, and bursting with musical influences, we would like to infect you with our sound/show; the best of our Catalan, Colombian, Venezuelan, Ecuadorian, Chilean and Dutch cultures translated into music that simply explodes with Latin rhythms!!

Geboorteland: 
Spanje
Venezuela
Ecuador
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Los Callejeros

Zoals de beste straatmuzikanten (callejero in het Spaans) zijn deze gasten van meerdere markten thuis. Los Callejeros serveert cumbia, gypsy, reggae, salsa en ska, allemaal in één hutsepot.

In 2005 startte het succesvolle project van deze 7-koppige band met vele grote en kleine concerten in ons landje, maar ook in Spanje en Latijns-Amerika.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

RoCola Bacalao

Feestje bouwen is dit! Een band met 5 blazers, loeiharde gitaren, een zwierige accordeon, latin percussie, Indiaanse maskers, maffe kostuums en een hyperkinetische cocktail van ska, cumbia, punk en ander straf spul. Ja, u mag de polonaise inzetten! 

In 2000 begonnen ze ermee en ze waren niet meteen sant in eigen land. Maar na enkele succesvolle wereldtournee’s in Noord- & Zuid-Amerika en Europa, lovende woorden in het rockmagazine Rolling Stone en een grandioos concert op hét showcasefestival SXSW in Texas kregen ze ook erkenning in eigen land. Misschien lag het aan de bandnaam waardoor de Ecuadorianen eerst twijfelden, want die is letterlijk vertaald: Jukebox Kabeljauw.

Geboorteland: 
Ecuador
Huidig land: 
Ecuador

Fonseca

Juan Fernando Fonseca, singer-songwriter en producer, uit Bogota begon vroeg aan zijn muzikale carrière. Op zijn 12de nam hij al zijn eerste song op, liet die op 500 vinylsingles drukken en kreeg ze nog verkocht ook. Nog in zijn tienerjaren startte hij de rockband Baroja op en toen die band, na wat lokaal succes, opgedoekt werd, begon hij een solocarrière.

Sedert 2002 heeft hij 4 succesvolle albums uitgebracht die hem een sterrenstatus bezorgde in Colombia, in andere Latijns-Amerikaanse landen en bij de Colombiaanse gemeenschap in de VS en Europa.  Die 4 albums en hits zoals ‘Te Mando Flores’, ‘Hace Tiempo’, ‘Enredame’ en ‘Eres Mi Sueno’ leverde hem al 3 Latin Grammy’s op. Fonseca maakt moderne vallenato muziek, met een prominente rol voor de typische accordeon.

In 2013 deed hij een succesvolle tournee door de VS en nu is eindelijk Europa aan de beurt. Fonseca is op het Afro-Latino Festival voor het eerst en exclusief voor de Benelux te zien!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Pagina's