electro

Kuenta i Tambu

Deze gasten ballen de traditionele tambu ritmes van Curacao samen met hedendaagse electromuziek.  Het wordt dan ook wel eens ‘tambutronics’ genoemd.  Kuenta i tambu betekent in het Papiamentu ‘verhalen en drums’.  Eén ding is zeker die verhalen worden met een onevenaarbare energie gebracht waardoor stilstaan onmogelijk wordt. Ze werken ook samen met de Nederlandse hiphopsensatie The Opposites. 

Geboorteland: 
Curaçao
Huidig land: 
Curaçao
Genre: 

Sabena

De terziele gegaande Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena was wereldbefaamd voor haar Afrikavluchten. Weg uit België naar het tropische en spannende Afrika… Met een gelijkaardige gedachte wil de Limburgse band Sabena de overwegende grijze Belgische muziek wat Afrikaanse klanken bijbrengen.

De samples en electobeats van Anton worden speels aangevuld met de zwoele Afrikaanse stemmen van Nathalie, Aida en Prince. 

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

Checkpoint Guanabana

De guanabana vrucht is een lekkernij in Colombia met helende krachten.  Toch combineert deze band vlijmscherpe cumbia met hoekige en strake beats, electro en funk. 

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Mehdi Haddab & Speed Caravan

De Algerijnse udspeler (Arabische luit) Mehdi Haddab mag je best een pionier noemen. Hij koppelde dit eeuwenoude instrument aan de electriciteit en er ontstond een prachtig electronisch geluid met behoud van de arabische ziel. Haddab speelt als een virtuoos op zijn electrische ud en de drie andere bandleden van Speed Caravan zorgen voor de beats, de zang en de effecten.

De mengeling van arabische raïklanken met rock en electrotrance geluiden is bijzonder aanstekelijk. Luister maar eens naar hun "Galvanize" van The Chemical Brothers.

Peter Gabriel omschrijft hen als volgt: "Speed Caravan are a wonderful blend of traditional algerian incluences, electronic beats and raw rock energy. It's one of the most exciting hybrids i've heard for a long while".

Geboorteland: 
Algerije
Huidig land: 
Algerije
Genre: 

Pagina's