flamenco

Marinah

Marina Abad, alias Marinah, doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar als we zeggen ze was de leading zangeres van Ojos de Brujo, dan zou de hele porceleinenkast moeten rammelen. Ojos de Brujo (op Afro-Latino 2009) was een cult band met een aanstekelijke flamenco, mestizo en hiphop mix. De bandleden hadden allemaal een krakersverleden en lieten ook andere kunstvormen zoals dans, graffiti, multimedia,… in hun muziek en concerten instromen. Vandaag de dag redelijk alledaags, maar 25 jaar geleden was dat revolutionair.

Toen de band in 2011 stopte, namen de leden een break van enkele jaren. Marinah nam in 2013 alweer de draad op en zit inmiddels aan 3 soloplaten, die zeer in de lijn liggen van hetgeen we kennen van Ojos de Brujo: een pittige mix van flamenco, hiphop en rumba. Steeds met een geëngageerde boodschap.

Marinah was begin maart nog te zien in de Bozar in Brussel op het Flamenco Festival, maar voor het overige vinden wij het vreemd dat Marinah bijna niet geboekt wordt in de Lage Landen want ze behoort met haar band tot de top van de wereldmuziekartiesten in Europa.

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje

Chambao

Chambao, wist je dat één van de meest populaire Spaanse bands, van het kaliber Ojos de Brujo, nog nooit opgetreden heeft in de Lage Landen. De Flamenco-chill grootheid komt eindelijk naar België voor een éénmalig concert!

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Workshop Flamenco

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Está Loco

Rembert De Smet was in een vorig leven één van de "2 Belgen", één van de meest spraakmakende Belgische jaren ’80-groepen met megahits als “Lena” en “Operation coup de poing".  Rembert sloeg midden jaren '90 een andere richting in door Está Loco op te richten. De muziek die Está Loco maakt kan je het best omschrijven als Spaanse wereldmuziek.  Je hoort veel melancholische flamenco maar ook zwoele en opzwepende rumba. Begin 2010 brachten ze hun derde CD uit Enamorado Anónimo.  Naast Rembert De Smet bestaat Está Loco uit 5 rasmuzikanten die eerder bij Kadril, Wigbert en Cro Magnan hun sporen verdiend hebben. Live test Está Loco af wat je allemaal met Spaanse muziek en dans kan doen. Uw zintuigen zullen gestreeld worden en uw heupen zullen jeuken!

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Pagina's