funk

Checkpoint Guanabana

De guanabana vrucht is een lekkernij in Colombia met helende krachten.  Toch combineert deze band vlijmscherpe cumbia met hoekige en strake beats, electro en funk. 

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Bongomatik

Dit gezelschap van 9 prominente Nederlandse latin-, jazz- en popartiesten bracht vorig jaar hun debuutplaat uit onder de groepsnaam 'Bongamatik'. De band brengt een mix van cuban soul, desert grooves, Bombay boogie en twelfe tone funk zoals ze dat zelf omschrijven op hun website. De inspiratie voor hun groepsnaam haalden ze bij de befaamde Bongomatik Company uit de jaren 50. Dit bedrijf bedacht waanzinnige hippe designs voor hun apparaten en wist daarmee een rage te creeren. Bongomatik werd zo een synoniem van cool, hip en groovy. De zelfgecomponeerde muziek van deze "leukste band van Nederland" is geinspireerd op oude latin-, afro- en funkmuziek, en wordt ook gedesigned zoals Bongomatik Company dat deed met hun toestellen...

Geboorteland: 
Nederland
Huidig land: 
Nederland

Soul Rabbi

Soul Rabbi is een van de allergrootste soul & funk DJ's die er rondlopen. Soul Rabbi is al 20 jaar een begrip in Europa voor iedereen die van original soul en funk houdt, onversneden en altijd en alleen op vinyl. Soul, afro funk, bossa nova, noem maar op... In zijn carrière is Soul Rabbi ook niet onopgemerkt gebleven in de internationale scene. De lijst met acts met wie hij op tour is geweest liegt er niet om: James Brown, Maceo Parker, Bobby Byrd, Sharon Jones, Gil Scott Heron, en vele anderen. Soul Rabbi draait niet alleen soul en funk, hij is soul en funk, dag in - dag uit!

Geboorteland: 
Duitsland
Huidig land: 
Duitsland
Genre: 

Third World

Eén van de legendarische reggaebands uit de jaren '70, reeds 38 jaren actief, bewijst de recenste jaren op menig festival dat ze nog steeds meer dan de moeite waard zijn. Ondermeer Stevie Wonder noemt deze band "the reggae ambassadors", zijnde één van de reggaepioniers die het in de jaren '70 aandurfden om reggae te vermengen met funk en soul. Commercieel destijds een goede zet met hits zoals "96° in the Shade", " Now that we Found Love" en de door Stevie Wonder meegeschreven en geproduceerde klassieker "Try Jah Love". Bij reggaepuristen echter werd hun genre cross-over niet zozeer gesmaakt waar door ze wat op de achtergrond raakte.
De laatste 10 à 15 jaar heeft Third World vooral met veel live te spelen bewezen dat ze weldegelijk nog steeds reggae-iconen zijn. Hun muziek wordt nu over generaties heen meegezongen en cross-over is bij reggaeliefhebbers ook al lang geen vies woord meer. Op Afro-Latino komen ze exclusief voorBelgie hun nieuwste album "Patriots" voorstellen.

Geboorteland: 
Jamaica
Huidig land: 
Jamaica

Pagina's