gypsy

Los Callejeros

Zoals de beste straatmuzikanten (callejero in het Spaans) zijn deze gasten van meerdere markten thuis. Los Callejeros serveert cumbia, gypsy, reggae, salsa en ska, allemaal in één hutsepot.

In 2005 startte het succesvolle project van deze 7-koppige band met vele grote en kleine concerten in ons landje, maar ook in Spanje en Latijns-Amerika.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Les Talons Gitans

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

Chico & The Gypsies

Deze band stond voor het eerst in Vlaanderen op het Afro-Latino Festival in 2006. In 2008 mochten ze dit nog een keer overdoen op de 10e editie van Afro-Latino.

Naar aanleiding van de tiende editie selecteerde Afro-Latino 1 groep uit alle groepen van de afgelopen edities. Een moeilijke keuze, maar wel een terechte keuze dachten we...

De oprichter en ex-frontman van de originele Gipsy Kings Chico Bouchiki, zelf van Marokkaans-Algerijnse afkomst, werd begin jaren tachtig opgenomen in de band Los Reyes en hij herdoopte die band tot de Gipsy Kings. In 1987 braken ze definitief door en verkochten miljoenen platen wereldwijd. Na een conflict met het management besloot Chico in de jaren negentig zijn eigen band The Gypsies op te richten. Hij bracht zo nog meerdere cd's uit die steevast de platinastatus opleverden in Frankrijk en Spanje. Jaarlijks toeren ze nog met grote successen door Frankrijk, Spanje, Amerika en Azië. Chico is tevens actief als UNESCO-ambassadeur voor de vrede in het Midden-Oosten.

In de Lage Landen zijn Chico & The Gypsies bijna nooit te zien en daarom haalt Afro-Latino naar aanleiding van hun 10e editie ze terug naar Bree. Ze zijn de eerste en enige band ooit die tweemaal het podium van Afro-Latino haalt ! Maar iedereen die Chico en zijn band in 2006 zag, weet één ding: Als ze beginnen te spelen, is het feest... vandaar.

Geboorteland: 
Frankrijk
Huidig land: 
Frankrijk