jazz

Tommy Tornado

Tommy “Tornado” Streutgers is een saxofonist die bekend is van Rude Rich & The High Notes, één van Europa's beste skabands, en die heeft samengewerkt met grootheden als Derrick Morgan, Winston Francis en Rico Rodriguez. Tommy Tornado speelde en speelt als saxofonist in nog een tiental andere bands zoals The Toasters, The Heptones, The Busquito’s, JZZZZZP, The Soulsnatchers,… maar hij vond het als jonge dertiger ook tijd om zelf een plaat te maken met enkele grootheden uit de ska- en reggaescene. Dit project komt hij nu live voorstellen op Afro-Latino.

Geboorteland: 
Nederland
Huidig land: 
Nederland

Gilles Peterson & Roberto Fonseca present Havana Cultura

Word getuige van een nu al legendarisch Cubaans concert!  Er zijn voor het "Havana Cultura"-project slechts 7 concerten in Europa voorzien dit jaar, waarvan slechts 1 in de Benelux!.    Roberto Fonseca is zowat de meest getalenteerde Cubaanse pianist van het moment en speelt naast alle Cubaanse muziekgenres, ook klassiek en nu-jazz. Hij brak op zijn 15e al door in Cuba en als jonge twintiger verving hij pianist Rubén González in de Buena Vista Social Club toen die te ziek werd en iets later stierf. Na de dood van Ibrahim Ferrer, de laatste grootheid uit de Buena Vista Social Club, verliet Roberto definitief dit gezelschap om solo te gaan. 

Roberto neemt zijn vast quintet mee als begeleidingsband, aangevuld met DJ Gilles Peterson en 3 jonge Cubaanse topzangers. Het zijn de 25-jarige zangeres en rapper Danay Suarez Fernandez en 2 hiphoppers van de band Ogguere, Ulises Quiñones & Edrey Rivery.

Gilles Peterson is als producer bekend als ontdekker van Jamiroquai, Brand New Havies, Erykah Badu, Reprazent, The Roots,... Zijn DJ-concept Worldwide heeft hij over vele landen kunnen verspreiden, zoals nu ook op STUBRU bij ons. In 2009 trok Gilles Peterson als een 21-eeuwse muzikale ondekkingsreiziger door Havana en registreerde hij de hedendaagse en hippe Urban Cuban sound.

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba
Genre: 

Sabrina Starke

De in Suriname geboren Sabrina Starke, die haar carrière begon op zestienjarige leeftijd als zangeres van een reggae band, brengt jazz en old school soul die iedereen doet wegsmelten. In 2005 koos ze resoluut voor een solo-carrière als singer-songwriter. Dit leverde haar al direct 2 prijzen op. Ze won de Talent Night waardoor ze mocht optreden in de befaamde Apollo Theater in New York en ze werd tweede in de Grote Prijs van Nederland 2006 in de categorie singer-songwriters. In maart 2009 won ze ook een Edison in Nederland voor beste nieuwkomer.

Haar debuut cd "Yellow Brick Road" verscheen in 2008 en bevat al meteen haar eerste hit "Do for Love" (vaak te horen op onze Radio 1 trouwens). Haar debuut werd meteen goud in Nederland en het leverde haar ook een recorddeal op bij het Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Kortom, een dame waar we nog veel van gaan horen. Op Afro-Latino 2009 zal ze, voor haar eerste festivaloptreden in België, aantreden met haar 8-koppige band.

Geboorteland: 
Suriname
Huidig land: 
Nederland
Genre: 

Traktor

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Pagina's