latin hiphop

Orishas

Moeten we Orishas, dé pioniers van de moderne sound van Cuba, nog voorstellen? Al in 1995 kwamen deze gasten erachter dat de traditionele Cubaanse muziek een bijzonder gesmaakte cocktail opleverde met hiphop en andere hippe geluiden uit de Caraïben. Door hun verhuis naar Frankrijk kreeg hun muziek enorm veel airplay in het Westen en hun platen verkochten als zoete broodjes. Het leverden hen 2 Grammy’s en een ongeziene sterrenstatus op. Het grote succes zorgde er, zoals zo vaak, voor dat de groep uit elkaar viel. Maar niet getreurd want in december 2015 kondigde de band hun reünie aan, tot groot jolijt van hun vele fans! Momenteel werken ze ook aan een nieuw album. Hun hits zoals ‘Represent’, ‘A Lo Cubano’, ‘537 C.U.B.A.’, ’Que Pasa?’ en ’El Kilo’ zijn uitgegroeid tot latinklassiekers die nu 15 jaren later nog altijd even fris smaken als een vers gemaakte mojito. Afro-Latino strikt Orishas voor hun eerste Europese reünieconcert dit jaar! Caliente!
Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba
Genre: 

Los Rakas

Wat is zowat het enige dat u kan bedenken als u Panama hoort… Inderdaad het Panamakanaal.  Maar uit dit Midden-Amerikaans landje komt één van de meest veelbelovende (latin) hiphop bands van het moment in de VS. Los Rakas, of vrij vertaald rebbels uit het getto, brengen hiphop met een boodschap.  Geen bling-bling dus, maar eindelijk nog eens hiphop met inhoud!

Los Rakas zijn de recente jaren gevestigd in Californië, en de 2 neven, Raka Dun en Raka Rich, bezingen in een unieke stijl hiphop, zowel in het Spaans als Engels, over de ‘American dream’ en de keerzijde van de medaille zoals zij die zien rond hen en zelf beleven in de Afro-Amerikaanse en Latinogemeenschap in de VS. In de VS zijn de gasten van Los Rakas een mega hype.

Het Afro-Latino Festival wordt hun eerste concert ooit in Europa…  Eéntje om in de gaten te houden!

Geboorteland: 
Panama
Huidig land: 
USA
Genre: 

Eléyo

Deze band stond in 2003 op het Afro-Latino Festival.

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba
Genre: