pop

OMI

OMI, of Omar Samuel Pasley, heeft met ‘Cheerleader’ de grootste hits van 2015 tot dusver beet en het wordt gegarandeerd ‘this year summer’s anthem’. Het is een oorwurm zoals ‘Happy’ van Pharrell Williams er 2 jaar geleden ééntje was! ‘Cheerleader’ staat in mei 2015 al 3 maanden in meer dan 15 Europese landen op nummer 1 in de hitlijsten! Hij is de derde Jamaicaanse artiest ooit, na grootheden Sean Paul en Shaggy, die hierin slaagt.

OMI is gezegend met good looks en een sterke, soulvolle stem, die hij in zijn zeer jonge jaren al op school en in kerkkoren liet schitteren. Sedert 2011 is hij als OMI actief in Jamaica en hij scoorde daar al enkele hits. Na een recente club- en radiostudiotournee door Europa, komt hij in juli exclusief en voor het eerst live en met band naar België, op het Afro-Latino Festival! Ooit al eens een cheerleader willen zijn ? What are you waiting for!

Geboorteland: 
Jamaica
Huidig land: 
Jamaica
Genre: 

Zeker Weten

U kent deze band, zeker weten! Van die zonnige radiohit van 2007: 'Liefde Is Overal'. Ook live heeft Zeker Weten zo'n zomerse aantrekkingskracht zodat droogstoppels aan het zweten schieten, middenriffen beginnen te wiegen, navels knallen naakt, en langs alle kanten bekkens heen en weer trekken. Om maar te zeggen: deze mélange van reggae en afrobeat zal nog menig cocktailglas doen leegklotsen van het heen en weer geschud. Ze komen hun versgeperste CD voorstellen... op Afro-Latino 2008.

Zeker Weten zijn Simon Pleysier (zang, gitaar - Wawadadakwa), Frits Standaert (zang, gitaar - Durango), Junior Mthombeni en/of Kobe Proesmans (percussie, zang - The Internationals), Lieven Declercq (drums - Belgian Afrobeat Association/The Internationals), Denise Niccles (bas - Savana Station) en Leen & Mieke Diependaele (zang - XX). Zondagmiddag als eerste aanwezig, Zeker Weten!

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Neco Novellas

Singer/songwriter Neco Novellas, geboren als Anselmo João Johanhane, heeft een opmerkelijke, diepe, rokerige stem en startte op jonge leeftijd zijn muzikale opleiding als operazanger.  Door zijn brede muzikale interesse en zijn wereldse omzwervingen in zijn eigen Mozambique, Portugal, Engeland en Nederland klinkt zijn muziek als een wereldreis.  Chopimuziek uit Mozambique, Braziliaanse en Afrosamba, jazz, pop, afrobeat, reggae, gospel,... combineert en mengt hij op een bijzondere geslaagde wijze tot een catchy, dansbaar geheel.  Neco's band bestaat uit zijn eigen broers en zussen, een hedendaagse Von Trapp familie als het ware.

Geboorteland: 
Mozambique
Huidig land: 
Nederland