R&B

Joss Stone

Groot-Brittanië is al altijd het ‘kleine Jamaica’ geweest, denk maar aan de ska van Madness en The Specials of de Britreggae van UB40, Aswad en Maxi Priest,… of de reggae-invloeden bij The Police. De jongste zoon van Bob Marley, Damian, prikkelde na hun samenwerking met Mick Jagger bij SuperHeavy in 2011 Brits souldiva Joss Stone om een reggaeplaat te maken. Ze scheef het album ‘Water For Your Soul’ (2015) en koos bewust om niet samen te werken met reggae-iconen die de plaat zogezegd meer ‘credibility’ zouden geven. Gevolg: een top reggaeplaat met als bekroning de ‘Billboard Reggae Album of 2015’. Uniek en ongezien!

In 2003 ontdekte de wereld Joss Stone, toen een 16-jarig blank en blond meisje uit Engeland met een stem die een kruising is tussen Aretha Franklin en Dusty Springfield. Haar debuut ‘The Soul Sessions’ vol soul, blues en r&b werd een wereldwijd megasucces, net als haar volgende platen. In 13 jaar tijd bracht ze al 7 albums uit die in totaal meer dan 13 miljoen keer verkocht werden, daarmee is ze één van de bestverkopende solo-artiesten van de jaren 2000! Ze verzamelde ook al 1 Grammy Award en 2 Brit Awards. Joss Stone hoort samen met Adele, Duffy en de betreurde Amy Winehouse thuis in het uiterst talentvolle en wereldberoemde rijtje van Britse soulzangeressen van de jaren 2000!

Joss Stone, nog steeds geen 30 jaar, kan alles. Ze is actrice (The Tudors, Eragon,…), ze schrijft haar eigen songs en oh my god wat kan ze zingen! Soul, jazz, blues, r&b en dus ook reggae. Joss Stone stond al met een pak grote namen samen in de studio of op een podium: Mick Jagger, James Brown, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Smokey Robinson, John Legend, Robbie Williams, Rod Stewart,…

Voor haar “Total World Tour” tracht ze in 3 jaar tijd alle landen van de wereld éénmaal aan te doen. U raadt het goed: voor België wordt dat Afro-Latino! Joss Stone en haar band zullen op zaterdag 9 juli een reggaeconcert brengen aangevuld met haar grootste hits, zoals ‘You Had Me’, ‘Super Duper Love’, ‘Fell in Love with a Boy’, ‘Karma’, ‘Right to be Wrong’,…

Geboorteland: 
Verenigd Koninkrijk
Huidig land: 
Verenigd Koninkrijk

Lura

Lura, één van de muzikale dochters van Cesaria Evora werd geboren in Lissabon en is één van de nakomelingen van de Kaapverdische migratie die meteen plaatsvindt na de Portugese revolutie...

Haar zangcarrière begon ze als achtergrondzangeres bij o.a. Cesaria Evora, Bonga, Tito Paris, Paulino Vieira en Paulo Flores. In 1996 startte haar solocarrière met het album Nha Vida.  Later volgden de CD´s In Love (2002), Di Korpu Ku Alma (2005) en eind 2006 verscheen haar meest recente cd M´bem di fora. Zowel op Radio 1 als Radio 2 werd het nummer M'bem di fora eind 2006 – begin 2007 een radiohit.

Lura schrijft haar eigen songs en doet dat in het Creools. Op een podium komt Lura en haar band pas echt volledig tot hun recht. Ze bezit de nodige entertainkwaliteiten en haar unieke krachtige stem is een bijzondere combinatie van vuur langs de ene kant en zachtheid langs de andere kant. Dit moet je gezien en vooral gevoeld hebben!

Na haar succesvolle tournee doorheen Duitsland begin dit jaar komt ze deze zomer, vlak voor haar amerikaanse tournee, voor een éénmalig concert naar Vlaanderen. Dit wordt dan ook een optreden om naar uit te kijken of zoals The Sunday Times haar omschreef: "One of the must-hears of the year so far".

Geboorteland: 
Kaapverdië
Huidig land: 
Kaapverdië

Zap Mama

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: