rock

Jamaram

Deze Duitse band vermengt hun reggae niet met braadworst en zuurkool, nee integendeel, ze hebben stijl. Jamaram heeft een sterke livereputatie opgebouwd tijdens hun 17-jarig bestaan en staan garant voor feestelijke en energieke reggae, aangelengd met strakke ska, hitsige latin grooves en partyrock. Ze hebben al 9 platen uitgebracht en meer dan 1.500 optredens op de teller. Naast de grootste Duitse reggaefestivals, en dat zijn er best veel, hebben ze ook al veelvuldig in Europa en zelfs Afrika en Latijns-Amerika getoerd…

Hun meest recente plaat ‘Freedom of Speech’ is van maart 2017. Jamaram opent Afro-Latino 2017 op vrijdag 7 juli, dus meteen feest!

Geboorteland: 
Duitsland
Huidig land: 
Duitsland

El Gran Silencio

Deze temperamentvolle alternativo cumbiarockers komen uit Monterrey in Mexico, ook wel het Seattle van Latijns-Amerika genoemd.  De band rond de broers Hernandez verhit elk publiek met hun opzwepende combinatie van cumbia, rock, polka en ska. Latin percussie, snedige gitaren, een dolgedraaide accordeon en vlijmscherpe songteksten zijn het beproefde recept voor de uitzinnigste feestjes.

Hun concert op Lowlands 2004 werd memorabel omdat het publiek de volle voorraad meegebrachte CD's van de band in recordtempo opkocht. Uit dankbaarheid daarvoor werd van het Lowlandsconcert op een live CD uitgebracht met de titel Vi-Vo.  Een aanrader!

Geboorteland: 
Mexico
Huidig land: 
Mexico

Toumast

Toumast betekent 'Identiteit' en bij deze band draait het om onafhankelijkheid, vrijheid en erkenning van hun identiteit. Na de dekolonisatie van Afrika werden de nomadische Touaregs opnieuw onderdrukt door de regimes in Algerije, Libië, Niger, Mali en Burkina Faso. Toumast bezingt de nostalgie van het nomadische leven, de liefde, de bittere smaak van de ballingschap en de kritiek op de politiek. Moussa Ag Keyna en Aminatou Goumar, beide zang en gitaar, brengen snedige gitaarblues en hypnotiserende riffs en waren ondermeer al op meerdere rockfestivals zoals Lowlands en Sziget te zien.

Geboorteland: 
Touaregs
Huidig land: 
Touaregs

Blue King Brown

"Een Australische band?" horen we jullie denken... Tja, buiten dat deze band bestaat uit artiesten met roots in Haïti, Sri Lanka, Latijns-Amerika en de Caraïben brengen ze ook een mix van reggae, funk en afrobeat.  Tel daar nog het charisma van de Aboriginal zangeres Natalie Pa'apa'a bij en je krijgt een "high energy party band". Vandaar dus meer dan welkom... 

Ze schrijven hun nummers zelf en zijn in Australië samen met The Cat Empire dé 2 rootsbands van het moment.  Live grijpen ze je met alle plezier direct bij de keel met geëngageerde songs waar de power en de energie van afdruipen.  Carlos Santana omschreef hen als "The voice of the street and the band of the future!" en Michael Franti zei het zo: "I'm always inspired by their funky, high energy, socially conscious music. They raise the roof off every show they play!". 

In Bree brengt Blue King Brown hun allereerste show in België!  Don't miss it!  

Geboorteland: 
Australië
Huidig land: 
Australië

Pagina's