roots reggae

Katchafire

De beste reggaeband uit Nieuw-Zeeland is een 7-koppige band bestaat volledig uit muzikanten van Maori-afkomst (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland).

Met hun debuutplaat in 2003 scoorden ze dubbel platina in hun thuisland, waar ze immens populair zijn.  Door hun uitstekende eigen songs en liveconcerten hebben ze al veelvuldig de wereld rond getoerd, met in Europa shows op de grootste reggaefestivals. Nu ook in België.  

Geboorteland: 
Nieuw Zeeland
Huidig land: 
Nieuw Zeeland
Genre: 

Alpha Blondy & The Solar System

Opgevoed door zijn grootmoeder in Ivoorkust vertrok de jonge Seydou Koné (geboortenaam van Alpha Blondy) in de jaren ’70 naar de universiteit van New York, waar hij in contact kwam met reggaemuziek door concerten van Burning Spear en Bob Marley bij te wonen.  Prompt beslist hij om ook reggae te gaan spelen. 

Op één van zijn optredens in de New Yorkse clubs wordt Alpha Blondy ontdekt door producer Clive Hunt, met zijn eerste album ‘Jah Glory’ (1983) als gevolg. Deze plaat bevatte al direct de hit ‘Brigadier Sabari’ (ook bekend door de Belgische groep ‘2 Belgen’ die de song omdoopte tot ‘Opération Coup de Poing’).  Terug in Afrika volgen er nog meer succesplaten zoals ‘Apartheid is Nazism’, ‘Jerusalem’ (opgenomen met The Wailers), ‘Masada’ en ‘Merci’. 

Alpha Blondy is zeer productief met gemiddeld elke 2 jaar een nieuwe plaat en een never ending World tour.  Alpha Blondy is ondanks de vele nieuwe jonge reggaetalenten uit Afrika, nog steeds hét reggae-icoon van motherland Afrika.

Geboorteland: 
Ivoorkust
Huidig land: 
Ivoorkust
Genre: 

Irie Vibes Band

De Irie Vibes Band werd in 2007 in West-Vlaanderen opgericht om G.T. Moore, een ervaren reggaezanger uit de UK, te begeleiden. De begeleidingsband groeide daarna door naar een volwaardige rootsreggae band, ondermeer met de hulp van topproducer Jah Rej (UK). In 2011 begonnen ze een samenwerking met zanger I Man T van Rootsman Dirki sound.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

Meta & The Cornerstones

Meta Dia, geboren in Senegal, woont sedert 2002 in New York. Als een jonge songwriter en charismatische zanger/performer brengt hij samen met zijn band sterke hedendaagse rootsreggae, doorvlochten met verfrissende afro-invloeden. De band heeft de mooie toekomst, die ze als één van de talentvolste jonge reggaebands enkele jaren geleden voorspeld werd, effectief gerealiseerd. Met al 3 sterke platen en vooral door veel op te treden, zijn ze doorgegroeid tot één van de beste jonge bands in the reggae scene! Meta schrijft catchy songs en combineert dat met een krachtige zangstijl, zoals dat hoort bij rootsreggae.

In 2013 waren ze al een keer op Afro-Latino te bewonderen en daarna volgde meerdere grote reggaefestivals in de VS en Europa. De legendarische reggaeproducer Lee Scratch Perry omschreef hen als volgt: “Meta & The Cornesrstones have taken us back to the foundation of reggae music.” Always good to know your roots! Ook een exclusief Beneluxconcert!

Geboorteland: 
Senegal
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika
Genre: 

Pagina's