salsa

K'ribe

Deze 7-koppige band uit Curaçao onder leiding van trompetist Renan Alberto bestaat nog maar enkele jaren. Ze hebben een eigen repertoire aan Ritmo Kombina songs maar ze spelen ook de genres salsa, bachata en merengue. Ze noemen zichzelf een band die 'sweet Caribbiean music' speelt. Lekker dansbaar en zwoel... 

Geboorteland: 
Curaçao
Huidig land: 
Curaçao

Rolf Sanchez & Latin Society

Rolf Sanchez, half Nederlands half Dominicaans, woont momenteel in Miami waar hij begin 2016 een platencontract tekende bij Sony. Zijn verhaal leest als een sprookje, in Nederland begon hij met een derde plaats bij X-Factor in 2011 en daarna koos hij bewust voor een carrière als latin-artiest en werd hij al snel opgemerkt in de Dominicaanse Republiek. Plots hing de producer van salsagrootmeester Marc Anthony aan de lijn of Rolf niet even naar Miami wilde komen… Tuurlijk, senor! Eens in Miami begon het pas echt, talloze concerten en een nummer 1 hit in de Latin Charts in de USA met ‘Por si no te vuelvo a ver’… Sindsdien kan hij in Miami niet meer normaal over straat.

Deze zomer komt hij voor een maandje terug naar Nederland voor een special event in de Kuip in Rotterdam en slechts één Belgisch concert op... Afro-Latino. Rolf Sanchez komt samen met zijn vaste band Latin Society Orchestra naar Bree, zijn bandleden begeleidden in het verleden ook al grootheden zoals Gilberto Santa Rosa, La India, Issac Delgado,...

Geboorteland: 
Nederland
Huidig land: 
Dominicaanse Republiek
Genre: 

DJ Latin Sense

DJ Latin Sense is inmiddels een veelgevraagde salsa en bachata dj in Duitsland. Hij weet goed in te spelen op het publiek en krijgt daardoor vaak iedereen op de dansvloer! Daarnaast geeft hij regelmatig salsa en bachata workshops op verschillende evenementen. Zijn workshops hebben een hoog entertainment gehalte waarmee hij jong en oud weet te vermaken.

Geboorteland: 
Curaçao
Huidig land: 
Nederland
Genre: 

DJ El Rubio

DJ El Rubio, zijn eerste stappen als toen hoofdzakelijk Latin DJ dateren van midden de jaren negentig (juni 1996). Op de eerste feestjes die de Cubaanse Salsaleraars hier organiseerden voor hun leerlingen zochten ze een DJ en zo onstond eigenlijk zijn nickname DJ El Rubio (de blonde). Ook had hij toen een vrij bekende kaashandel en op dinsdagavonden werd in de keuken (20X6m) alles aan de kant geschoven om salsa te dansen. Deze avonden kenden algauw veel succes en men zakte uit alle hoeken van België af naar de salsakeuken, de memorabele avonden in la ”Cocina de la Salsa”. Zo ontstond ook de verzamelwoede om alles van latinomuziek aan te schaffen en te zoeken in alle hoeken van latijns-amerika.

In de loop van jaren werd het DJ-spelen een uit de hand gelopen hobby en is hij ondertussen volledig professioneel bezig als DJ. De grote voorliefde voor Latino/ Salsa, Bachata blijft, maar de laatste jaren is hij ook actief als All-Round-DJ. Elk weekend is hij wel ergens aan het werk als guest-dj, resident of op andere feesten, al dan niet met eigen klank/lichtinstallatie maar ook draait hij met grote regelmaat op grote festivals als Antilliaanse Feesten, Polé Polé Gent/ Mano Mundo etc. and last but not least elke 2e zondag van de maand tijdens de populaire Salsa Picante in Volkslust, Merksem.

Geboorteland: 
Belgie
Huidig land: 
Belgie
Genre: 

Pagina's