salsa dura

Edwin Perez y La Excelencia

Edwin Perez, bekend als frontman van de legendarische salsa dura band La Excelencia, lanceerde begin 2017 zijn eerste soloplaat 'La Voz del Pueblo'. Veel lovende kritieken volgden op zijn solodebuut met zelfs al direct de officieuze titel van 'beste salsa plaat van 2017'!
Edwin Perez blijft trouw aan het befaamde en steengoede recept van 'salsa dura': veel percussie, harde blazers en pittige, sociaal geëngageerde lyrics. Edwin Perez is dan ook nog eens een podiumbeest, die altijd staat te popelen om concert na concert het publiek in te pakken.
Met La Excelencia zorgde Edwin Perez en zijn bandleden voor een nieuwe generatie van salsa dura bands, maar niets is beter dan de echte pioniers. Naast zijn solowerk zal Edwin Perez en zijn band, met zowat de helft aan gewezen La Excelencia-leden (!), ook de hits van La Excelencia brengen. Ook een exclusief concert voor de Benelux!

Geboorteland: 
Puerto Rico
Huidig land: 
VS
Genre: 

DJ Duke Mambo

DJ Duke Mambo begon zijn DJ loopbaan bij La Rosa Negra in Maasmechelen, maar werd al snel op andere plaatsen gevraagd en gewaardeerd om zijn fijne muziekkeuze. Voor de fijnproevers onder de salsa dansers!

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Orquesta SCC

Er was eens La Excelencia, een jonge salsa dura band die enkel eigen nummers schreef, 3 sterke cd’s fabriceerde, live furore maakte en een rooskleurige toekomst voor het grijpen had… Maar plots besloot een stichtend bandlid voor een carrière buiten de muziek te kiezen en ontstond er een juridisch dispuut over het verder gebruiken van de bandnaam.  José Vazquez-Cofresi, het andere stichtende lid, songschrijver en bezieler van de band, koos voor de korte pijn. De bandnaam begraven en met de die-hard bandleden onder een nieuwe naam verder werken.  We hebben nog maar zelden een band sterker zien opveren na een noodgedwongen herstart, want hun eerste plaat “Renacimiento” is een pareltje.

Er kwam een onverklaarbare oerkracht vrij bij de doorstart van de band met  nog sterkere songs, een nog strakkere live performance en een nog diepere bezieling van wat ze willen: salsa dura met roots in the seventies, geëngageerde eigentijdse lyrics en een sterke street credibility on stage.  Salsa Con Conciencia, salsa met een geweten!

Geboorteland: 
Puerto Rico
Cuba
Dominicaanse Republiek
Huidig land: 
Verenigde Staten van Amerika

Tromboranga

Sommigen noemen het salsa dura en anderen salsa brava.  In feite is er geen verschil, het is hedendaagse salsa met musicale roots in de jaren ’70.  Tromboranga is een salsaband uit Barcelona, maar bandleden komen ofwel uit Venezuela, Colombia of Cuba.  Met eigen nieuwe nummers brengen ze stevige salsa terug uit de gouden jaren ’70.  Het wordt hun allereerste concert op Belgische bodem.   

Geboorteland: 
Venezuela
Colombia
Cuba
Huidig land: 
Spanje

Pagina's