samba

Be Ignacio

Bé Ignacio, als dochter van een Braziliaanse vader en Duitse moeder, is opgegroeid in Monteazul, Sao Paolo. Als tiener was ze vaak ziek, daarom ziet ze het uitbouwen van een geslaagde muzikale carrière als haar grootste verwezenlijking.  Inmiddels heeft ze als singer-songwriter 4 albums op de markt gebracht. Op haar laatste plaat ‘India Urbana’ kruist ze de inheemse Indiaanse rituelen uit het Braziliaanse binnenland met de stedelijke context van Sao Paolo.

De songs van Bé Ignacio voelen zomers aan en zijn lekker opgewekt, maar tekstueel bevatten ze gelaagdheid en zijn ze kritisch op wantoestanden in haar vaderland. Zo is Bé Ignacio, zoals vele Brazilianen een enorme voetbalfan, maar op ‘India Urbana’ neemt ze de zieke business die er rondhangt zwaar op de korrel. Dit wordt haar eerste en enige concert in België!

Geboorteland: 
Brazilië
Huidig land: 
Brazilië

Bombolessé

Pure Braziliaanse samba vermengen met funk en rock levert vurige wereldmuziek op die gemakkelijk de vergelijking aankan met de mestizoscene uit Barcelona.  Dit Braziliaans 7-tal streek enkele jaren geleden neer in Montréal, Canada, waar ze de pure samba snel gingen mixen met funk en rock.  De voertaal is uiteraard Portugees maar sommige songteksten zijn in het grappige Frans van Québec.  Kortom, eindelijk nog eens een echte originele mestizoband.

Geboorteland: 
Brazilië
Huidig land: 
Brazilië
Genre: