ska

Dirty Undies

Leden van Gerasene Pigs, Dr. Blue Beat en Sun To Sheeva (de laatste 2 stonden al ooit op Afro-Latino) startten in 2014 met de Dirty Undies om een kleurrijke mix te maken van surf, ska en americana. Hun eerste EP "It'll Do For Now" is de voorloper van hun eerste studioalbum en licht een klein tipje van de sluier van wat Dirty Undies live hebben te bieden: één groot feest!
Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

La Pegatina

Vorig jaar zorgde La Gran Pegatina (hun éénmalig project als een grotere bandformatie) voor dé apotheose op Afro-Latino! Op algemeen verzoek halen we deze zotte bende uit Barcelona terug naar Bree, om opnieuw de zondagavond af te sluiten.

Hun aanstekelijke mix van rumba catalana met ska en cumbia brengt iedereen aan het feesten. La Pegatina (vertaald: de sticker) dendert op elk podium op een ongeziene energieke en hyperactieve manier. Hun afterparty tussen het volk na hun optreden vorig jaar op Afro-Latino is nu al legendarisch. We zijn alvast klaar om dat nog een keertje over te doen! Jullie ongetwijfeld ook…

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje

Babylon Circus

Wij kennen niet veel Franse bands die populair zijn in Vlaanderen, Babylon Circus is er gelukkig wel zo één!  Ze worden altijd in één adem genoemd met Manu Chao, Sergent Garcia, Les Négresses Vertes maar ook met de punkband The Clash.  Afgelopen januari speelde ze een barstensvolle AB in Brussel nog totaal plat, wat ze eerder al deden op Lowlands, Pinkpop, Dour, Cactus, Sziget,… Ze staan dan ook al jaren op onze wishlist en dit jaar is het dan eindelijk gelukt om in hun druk toerschema te passen. 

De band werd in Lyon in 1995 opgericht door David Baruchel (leadzanger) en Manuel Nectoux (zang en gitaar).  Ze startten als skaband maar lieten al snel ook punk, reggae en Franse volksmuziek insijpelen in hun eigen repertoire.  Ze hebben intussen een 6-tal albums uitgebracht, met zowel Franse als Engelstalige songs.  Hun meest recente worp dateert van 2013 en die heet ‘Never Stop’. Het is zo’n band die geen hits schrijft, maar wel klassiekers zoals La Cigarette, Nina, Not so Funny, Grants, De la Musique et du Bruit, J’aurais bien Voulu,…

Midden jaren 2000 lag de band even stil toen de zanger in Moskou van het podium viel en een schedelbreuk opliep. Kortom, ze gaan ervoor! Live staan ze met 9 knettergekke artiesten op het podium om er altijd een gebald en energiek feestje van te maken.  De ideale afsluiter van ons festival, zorg dus dat je nog wat energie overhoudt voor op het laatst!

Geboorteland: 
Frankrijk
Huidig land: 
Frankrijk

Los Callejeros

Zoals de beste straatmuzikanten (callejero in het Spaans) zijn deze gasten van meerdere markten thuis. Los Callejeros serveert cumbia, gypsy, reggae, salsa en ska, allemaal in één hutsepot.

In 2005 startte het succesvolle project van deze 7-koppige band met vele grote en kleine concerten in ons landje, maar ook in Spanje en Latijns-Amerika.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Pagina's