soca

Soca Twins

"Europe's best Soca Soundsystem" volgens de leading Trinidad & Tobago Guardian. Franky Fire en Boone Chatta hebben soca in hun bloed stromen en maken van elke show een spectaculair en heet Caribisch feestje. First time in Belgium!

Geboorteland: 
Duitsland
Huidig land: 
Duitsland
Genre: 

Kes the Band

Kes the Band is hét nieuwe fenomeen in hét socaland bij uitstek, Trinidad & Tobago, en inmiddels over het hele Caribisch gebied en de VS populair. 3 bandleden zijn broers met familienaam Dieffenthaler (dankzij hun Oostenrijkse roots). Kees, of Kes voor de vrienden, is de zanger, Hans drumt en Jon is de gitarist.

Ze danken hun populariteit aan hun strakke songs, hun über-energetische liveshows en de soulvolle stem van zanger Kes. Sedert hun start in 2005 brachten ze al 6 album uit en scoorde ze hits met Wotless, Where Yuh From, My Love, Stress Away, Till the Morning en recent Play de Music.  Kes the Band legt ook graag een muzikale brug tussen soca en reggae.  Zo was hun song ‘Wet Fete’ samen met reggae-artiest Gyptian recentelijk een hit in Jamaica.

Kes The Band doet als extraatje 2 concerten op het Afro-Latino Festival, dubbel feest dus!

Geboorteland: 
Trinidad & Tobago
Huidig land: 
Trinidad & Tobago
Genre: 

Krosfyah

Krosfyah, uit het paradijselijke Barbados, is één van de meest bekende en succesvolle socabands uit de Caraïben.  Op een nieuwjaarsfeest in 1989 in het Hotel Discovery op Barbados werd Krosfyah, eerst nog onder de naam Crossfire, opgericht.  In 1995 hadden ze een internationale hit met ‘Pump me up’.  Deze hit is inmiddels een klassieker in het socagenre.  Andere hits van hen zijn ondermeer ‘Road Jam’ en ‘Sak Passe’.

In de jaren ’90 en 2000 tourde deze uiterst energieke live band meermaals internationaal met concerten op ondermeer Montreux Jazz Festival, New Orleans Jazz Festival, New York Central Park, maar ook in Nederland en België.  Voor het eerst sinds 2004 komt de band rond Edwin Yearwood terug naar België. Tip: neem een propere witte handdoek mee en work out!

Geboorteland: 
Barbados
Huidig land: 
Barbados
Genre: 

Denise Belfon

"One of the Caribbean's Hottest Artistes" en "Caribbean Soca Dancehall Queen" zijn enkele titels die ze met fierheid draagt. Soca diva Denise Belfon uit Trinidad & Tobago slaagt er altijd in om haar publiek op een ongezien energieke wijze te entertainen.  In 1990 begon ze door toedoen van de befaamde bandleider Roy Cape te zingen bij "Black Sheep" en "Sound Revolution" maar al snel ging ze met succes solo.

Denise "Saucy Wow" Belfon komt voor het eerst naar België voor een eenmalig concert en krijgt de eer om de afterparty op zondagavond naar aloude traditie in te leiden. Amaai, dat wordt zwoele boel! Haar nummer "Work it" werd door Masters at Work meermaals geremixed tot "Work 2007", "Work 2008" en "Work 2009".  Het belandde zo ook hier in de charts en werd veelvuldig gedraaid in clubs en discotheken.  Iedereen is er al eens compleet op uit de bol gegaan...

Geboorteland: 
Trinidad & Tobago
Huidig land: 
Trinidad & Tobago

Pagina's