soukous

Staff des Leaders

Een vingerknip en hup je bent in Kinshasa, dat is wat de gasten van Staff des Leaders met je doen.  Ze laten je zo in de broeierige straten van de Congolese hoofdstad los waar uit elke steeg zonnige en zwoele soukous- en rumbaritmes weerklinken. Deze 10-koppige band werd in 1999 opgericht en zijn al jaren dé soukoustrots in ons land. Een wervelwind op het podium!

Geboorteland: 
Congo
Huidig land: 
België
Genre: 

Black Bazar

 Terug naar de roots van de Afrikaanse rumba en soukous met Black Bazar.  Ze gebruiken geen computers of samples, zoals dat net zoals in het Westen, de laatste decennia ook in Congo is ingeburgerd.  Neen, enkel de drums, gitaren en traditionele instrumenten van de jaren ’50 en ’60.  Lekker zwoel, feestelijk en authentiek. 

Geboorteland: 
Congo
Huidig land: 
Congo
Genre: 

Baloji

De MC van de legendarische Belgische hiphop band Starflam ging na de split van de band in 2008 solo met een sterk debuut ‘Hotel Impala’ als resultaat.  Ondanks dat hij in Congo geboren is, ontdekte hij zijn geboorteland pas tijdens de recente jaren. Hij raakte helemaal in de ban van Congo en ging er wonen, werken en muziek maken.  Hij maakte er zijn 2 meest recente platen ‘Kinshasa Succursale’ in 2010 en ‘Kaniama Avenue’ begin 2013. Dat Baloji kieskeurig is wie hij laat meezingen, bewees hij begin 2013 op het Coachella Festival in de USA.  Hij haalde niemand minder dan Bono van U2 on stage voor een onvoorbereid duet!

Geboorteland: 
Congo
Huidig land: 
België

The Revival Okapi

Opzwepende muziek en sensuele dans uit Congo. Ambiance! Ca bouge! Ca énerve!

Geboorteland: 
Congo
Huidig land: 
Nederland
Genre: 

Pagina's