soul

Joss Stone

Groot-Brittanië is al altijd het ‘kleine Jamaica’ geweest, denk maar aan de ska van Madness en The Specials of de Britreggae van UB40, Aswad en Maxi Priest,… of de reggae-invloeden bij The Police. De jongste zoon van Bob Marley, Damian, prikkelde na hun samenwerking met Mick Jagger bij SuperHeavy in 2011 Brits souldiva Joss Stone om een reggaeplaat te maken. Ze scheef het album ‘Water For Your Soul’ (2015) en koos bewust om niet samen te werken met reggae-iconen die de plaat zogezegd meer ‘credibility’ zouden geven. Gevolg: een top reggaeplaat met als bekroning de ‘Billboard Reggae Album of 2015’. Uniek en ongezien!

In 2003 ontdekte de wereld Joss Stone, toen een 16-jarig blank en blond meisje uit Engeland met een stem die een kruising is tussen Aretha Franklin en Dusty Springfield. Haar debuut ‘The Soul Sessions’ vol soul, blues en r&b werd een wereldwijd megasucces, net als haar volgende platen. In 13 jaar tijd bracht ze al 7 albums uit die in totaal meer dan 13 miljoen keer verkocht werden, daarmee is ze één van de bestverkopende solo-artiesten van de jaren 2000! Ze verzamelde ook al 1 Grammy Award en 2 Brit Awards. Joss Stone hoort samen met Adele, Duffy en de betreurde Amy Winehouse thuis in het uiterst talentvolle en wereldberoemde rijtje van Britse soulzangeressen van de jaren 2000!

Joss Stone, nog steeds geen 30 jaar, kan alles. Ze is actrice (The Tudors, Eragon,…), ze schrijft haar eigen songs en oh my god wat kan ze zingen! Soul, jazz, blues, r&b en dus ook reggae. Joss Stone stond al met een pak grote namen samen in de studio of op een podium: Mick Jagger, James Brown, Herbie Hancock, Stevie Wonder, Smokey Robinson, John Legend, Robbie Williams, Rod Stewart,…

Voor haar “Total World Tour” tracht ze in 3 jaar tijd alle landen van de wereld éénmaal aan te doen. U raadt het goed: voor België wordt dat Afro-Latino! Joss Stone en haar band zullen op zaterdag 9 juli een reggaeconcert brengen aangevuld met haar grootste hits, zoals ‘You Had Me’, ‘Super Duper Love’, ‘Fell in Love with a Boy’, ‘Karma’, ‘Right to be Wrong’,…

Geboorteland: 
Verenigd Koninkrijk
Huidig land: 
Verenigd Koninkrijk

Diana Fuentes

Diana Fuentes, hét nieuwe grote talent uit Cuba weet op een unieke wijze traditionele Afro-Cubaanse ritmes te blenden met hedendaagse hiphop en soul. Grootmeester en producer Visitante van de Puertoricaanse topband Calle 13 maakt deel uit van haar begeleidingsband!

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba

Internationals

Het is een eeuwigheid geleden dat België’s skatrots op Afro-Latino stond, van 2001 geleden om precies te zijn.  Maar als je weet dat ze sedert 2008 op non-actief stonden wegens andere muzikale projecten, is het ook weer niet heel verwonderlijk dat ze er nu pas terug staan.

Soit, met een nieuwe plaat onder de arm vol soulvolle ska en 2 nieuwe bijzondere leden bij de band (Lize Accoe, ex-frontvrouw van De La Vega, en Marc Thijs van Electric Kings, El Fish, The Slime Hunters en nog een dozijn andere bluesbands) maken de Internationals een duidelijk statement: “we waren al super en nu zijn we nog meer super!”

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

Nomfusi

Nomfusi is afkomstig uit Sophiatown een buitenwijk van Johannesburg waar ook ondermeer Hugh Masekela, één van haar muzikale helden vandaan komt.Het muzikale talent heeft Nomfusi van haar moeder, die ze al op haar 12de verloor aan aids. Nomfusi is een getalenteerde singer/songwriter met eencombinatie van township jive (jaiva), afrogospel en soul. Ze slaat een muzikale brug tussen de afrogospel van Miriam "Mama Africa" Makeba en de soul van Aretha Franklin. Met haar stralende glimlach en hoopgevende muziek bezorgt ze hoop aan de mensen in de Townships waar armoede, sociale achterstand en aids heersen.

Geboorteland: 
Zuid Afrika
Huidig land: 
Zuid Afrika

Pagina's