tango

Otros Aires

 Traditionele tango in een modern jasje steken is ondertussen al jaren een beproefd en geslaagd recept.  Otros Aires behoort samen met Gotan Project en Bajofondo Tango Club tot de meest bekende nuevo tango bands die er zijn.De gasten van Otros Aires voegen aan hun mestizo nog meeslepende visuals toe en onderstrepen zo nog meer de nostalgische sfeer van de tango. Otros Aires toerde de afgelopen 10 jaar veelvuldig in Europa,  met vreemd genoeg maar zelden een Belgisch concert. De hoogste tijd voor hen om Afro-Latino aan hun agenda toe te voegen.  

Geboorteland: 
Argentinië
Huidig land: 
Argentinië
Genre: 

Orquesta Belmundo

Begin 2009 ontstaat een nieuwe Belgische latinband die salsa, rumba en tango paart met rock. Nu ja, nieuw, ze bestaat al sedert 1998. Toen als Los Hooligans opgestart nemen ze 2 cd's op en verzorgen ze meerdere geslaagde optredens in ons Belgenland. In 2007 komt er echt nieuw leven in de band door enkele personeelswijzigen, met ondermeer een vaste blazerssectie en een nieuwe pianist.

Begin 2009 kruipt de band, inmiddels herdoopt tot Orquesta Belmundo, de studio in om een demo op te nemen. De drie nummers zijn momenteel gratis te beluisteren op de website. Vanaf mei begint Orquesta Belmundo zijn veroveringstocht op de Vlaamse podia.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België