vallenato

Fonseca

Juan Fernando Fonseca, singer-songwriter en producer, uit Bogota begon vroeg aan zijn muzikale carrière. Op zijn 12de nam hij al zijn eerste song op, liet die op 500 vinylsingles drukken en kreeg ze nog verkocht ook. Nog in zijn tienerjaren startte hij de rockband Baroja op en toen die band, na wat lokaal succes, opgedoekt werd, begon hij een solocarrière.

Sedert 2002 heeft hij 4 succesvolle albums uitgebracht die hem een sterrenstatus bezorgde in Colombia, in andere Latijns-Amerikaanse landen en bij de Colombiaanse gemeenschap in de VS en Europa.  Die 4 albums en hits zoals ‘Te Mando Flores’, ‘Hace Tiempo’, ‘Enredame’ en ‘Eres Mi Sueno’ leverde hem al 3 Latin Grammy’s op. Fonseca maakt moderne vallenato muziek, met een prominente rol voor de typische accordeon.

In 2013 deed hij een succesvolle tournee door de VS en nu is eindelijk Europa aan de beurt. Fonseca is op het Afro-Latino Festival voor het eerst en exclusief voor de Benelux te zien!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Miguel Osorio y La Parranda

Hij trad op in 2004 op zondag.

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Nederland

Anibal Velasquez

Accordeonlegende Anibal Velasquez is op zijn 75ste nog een jong veulen als hij zijne trekzak in zijn handen heeft. Zijn thuisstad Barranquilla aan deCaribische kust van Colombia is een muzikale en culturele meltingpot waar traditionele Colombiaanse muziekgenres zich vermengen met andere Caribische stijlen. Velasquez en zijn band brengen jullie traditionele vallenato-muziek, de verzamelnaam van de populaire Colombiaanse accordeonmuziek. In de jaren '60 stond Velasquez aan de basis van de vingervlugge Vallenatovariant met nadrukkelijke Afro-Colombiaanse percussie, guaracha genaamd.

Velasquez heeft een onwaarschijnlijk aantal van meer dan 300 platen uitgebracht in zijn carrière!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia