Gilles Peterson & Roberto Fonseca present Havana Cultura

Word getuige van een nu al legendarisch Cubaans concert!  Er zijn voor het "Havana Cultura"-project slechts 7 concerten in Europa voorzien dit jaar, waarvan slechts 1 in de Benelux!.    Roberto Fonseca is zowat de meest getalenteerde Cubaanse pianist van het moment en speelt naast alle Cubaanse muziekgenres, ook klassiek en nu-jazz. Hij brak op zijn 15e al door in Cuba en als jonge twintiger verving hij pianist Rubén González in de Buena Vista Social Club toen die te ziek werd en iets later stierf. Na de dood van Ibrahim Ferrer, de laatste grootheid uit de Buena Vista Social Club, verliet Roberto definitief dit gezelschap om solo te gaan. 

Roberto neemt zijn vast quintet mee als begeleidingsband, aangevuld met DJ Gilles Peterson en 3 jonge Cubaanse topzangers. Het zijn de 25-jarige zangeres en rapper Danay Suarez Fernandez en 2 hiphoppers van de band Ogguere, Ulises Quiñones & Edrey Rivery.

Gilles Peterson is als producer bekend als ontdekker van Jamiroquai, Brand New Havies, Erykah Badu, Reprazent, The Roots,... Zijn DJ-concept Worldwide heeft hij over vele landen kunnen verspreiden, zoals nu ook op STUBRU bij ons. In 2009 trok Gilles Peterson als een 21-eeuwse muzikale ondekkingsreiziger door Havana en registreerde hij de hedendaagse en hippe Urban Cuban sound.

Geboorteland: 
Cuba
Huidig land: 
Cuba
Genre: