Inner Circle

Afro-Latino viert niet alleen een jubileum dit jaar, ook Inner Circle is aan het feest. Met een gouden jubileum zelfs, ze bestaan dit jaar 50 jaar! In 1968 werd deze legendarische reggaeband opgericht en snel kregen ze in Jamaica een sterrenstatus die minstens even groot was als die van Bob Marley en Peter Tosh. In 1980 sloeg het noodlot toe, zanger Jacob Miller verongelukte in een auto-ongeluk.

Met een nieuwe zanger kreeg de band vanaf 1987 een tweede adem en al snel kwam het succes terug. Eerst in Jamaica en daarna met ‘Music Machine’, ‘Mary Mary’ en ‘Bad Boys’ ook internationaal. ‘Bad Boys’ leverde hen een Grammy Award op en de bijnaam "Bad Boys of Reggae". Begin jaren '90 volgde dan een wereldwijde nummer 1-hit met ‘Sweat (A-La-La-La-La-Long)’. Later volgde nog enkele wereldwijde hits waaronder ‘Rock with You’ en ‘Games People Play’.

Inner Circle is een geoliede uplifting reggaeband met een sterke livereputatie en een divers repertoire van rootsreggae tot feel good popreggae. Hun concerten op Afro-Latino 2010 en 2015 staan bij de allerbeste reggaeconcerten ooit geboekstaafd op ons festival! En dat doen ze in 2018 nog eens over, gegarandeerd!

Geboorteland: 
Jamaica
Huidig land: 
Jamaica
Genre: