John Chris & Burundi Drummers

John Chris, de Burundese ingenieur-muzikant, die ook het befaamde trommelgezelschap uit Burundi leidt, heeft net zijn derde album Mubuzima.com uitgebracht...

Het is een enthousiaste mix van traditionele Burundese ritmes met reggae, rock, funk, zouk en salsa. “Een remedie voor de problemen waarmee de Afrikaanse jeud kampt” aldus John Chris.

Geboren in Burundi, heeft hij al op het podium gestaan met tal van internationale artiesten: Khadja Nin, Axelle Red, Jeff Bodart, Manu Dibango en Sting om er maar enkele te noemen. Ook op de Van Damme-memorial in Brussel treedt hij jaarlijks op met zijn Burundi Drummers.

Trots op zijn roots heeft John Chris steeds gepoogd om een brug te bouwen tussen Afrika en de rest van de wereld, maar ook tussen de verschillende Afrikaanse culturen onderling. Hij brengt dan ook verschillende traditionele muziekinstrumenten samen zoals de trommels uit Burundi, de Djembe en de Tama (West-Afrika). Ook de band zelf is een smeltkroes van artiesten uit alle windstreken (Togo, Rwanda, Ivoorkust, Senegal en zelfs Rusland). Dit gezelschap combineert de traditionele Burundese ritmes met veel stijl en passie. Na een succesvolle tournee in de regio van de Grote Meren en in Oost-Afrika, toeren ze tot en met september doorheen Europa. Naast hun optreden zullen de Burundi Drummers ook enkele drumsessies ten gehore brengen op onze festivalweide: spektakel verzekerd!

In 2007 stond John Chris & The Burundi Drummers tweemaal op het festival podium van Afro-Latino, éénmaal met hun eigen set en éénmaal als extra begeleidingsgroep van Jean Bosco Safari.

Geboorteland: 
Burundi
Huidig land: 
Burundi
Genre: