Ky-Mani Marley

Iedereen kent Ziggy Marley als muzikale zoon van vader Bob, maar Bob Marley heeft 12 kinderen waarvan de allerjongste zonen Damian en Ky-Mani vooral in de VS hoge ogen gooien. De laatste jaren zijn ze er helemaal uit de schaduw van grote broer Ziggy getreden.

Ky-Mani zal op Afro-Latino voor de allereerste keer te bewonderen zijn op een Belgisch festivalpodium! Hij kan gerust bestempeld worden als de meest eigenzinnige telg van de Marley familie. Hij compineert zijn eigen reggaesongs maar neemt zijn pubiek ook graag mee in de betere R&B, hiphop en rock. Frappant is dat zijn stem, samen met die van zijn halfbroer Stephen, het meeste lijkt op die van Bob Marley. Ky-Mani trad vorig jaar verrassend op als support act van Van Halen in hun stadionconcerttournee door de VS.

40 jaar bestaat de muziekterm "reggae" ondertussen en dit wenst Afro-Latino op een bijzondere wijze onder de aandacht brengen. Afro-Latino kiest voor de combinatie rootsreggae en hedendaagse vernieuwende reggae en vond dit ook nog eens in één persoon: Ky-Mani Marley ! Ky-Mani en zijn band doen op Afro-Latino een duo-optreden, op zaterdag brengt hij zijn eigen repertoire aangevuld met enkele klassiekers van zijn vader en op zondag zal hij exclusief voor Europa een volledige Bob Marley tribute doen !

Geboorteland: 
Jamaica
Huidig land: 
Jamaica
Genre: