La Troba Kung-Fu

De recente wereldwijde economische crisis sloeg in Spanje en vooral in Barcelona harder toe dan elders. Ook voor de mestizoscene in Barcelona was het kommer en kwel. Bands zoals Ojos de Brujo, Macaco en Amparanoia verkleinden hun bezetting, lasten muzikale sabbatjaren in of stopten helemaal. La Troba Kung-FĂș was blijkbaar beter gewapend en bleef veel gevraagd voor optredens in Spanje, Europa en Amerika.

Ongetwijfeld zaten hun 2 recentste platen er voor iets tussen dat de band een hoogvlieger bleef. Hun liveplaat "Rumba at Ernesto's" van 2009 (opgenomen bij Ernesto's Cantina Mexicana in Sittard) toont magistraal aan dat ze een pure sang liveband zijn vol energie en passie. Deze liveplaat is een echte aanrader omdat er naast stomende cumbia en rumba ook een vleugje exotisch Limburgs dialect op te horen valt. Hilarisch!! In 2010 kwam de band dan nog eens met een nieuwe topplaat "A la panxa del bou" op de proppen, waardoor hun 'neverending' tour blijft doorlopen.

Wist je trouwens dat de definitieve doorbraak van deze gasten in de Benelux er kwam door hun geweldig concert op Afro-Latino 2007. De hoogste tijd dus om hen nog eens opnieuw uit te nodigen, daar waar het allemaal begon...

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje