Lura

Lura, één van de muzikale dochters van Cesaria Evora werd geboren in Lissabon en is één van de nakomelingen van de Kaapverdische migratie die meteen plaatsvindt na de Portugese revolutie...

Haar zangcarrière begon ze als achtergrondzangeres bij o.a. Cesaria Evora, Bonga, Tito Paris, Paulino Vieira en Paulo Flores. In 1996 startte haar solocarrière met het album Nha Vida.  Later volgden de CD´s In Love (2002), Di Korpu Ku Alma (2005) en eind 2006 verscheen haar meest recente cd M´bem di fora. Zowel op Radio 1 als Radio 2 werd het nummer M'bem di fora eind 2006 – begin 2007 een radiohit.

Lura schrijft haar eigen songs en doet dat in het Creools. Op een podium komt Lura en haar band pas echt volledig tot hun recht. Ze bezit de nodige entertainkwaliteiten en haar unieke krachtige stem is een bijzondere combinatie van vuur langs de ene kant en zachtheid langs de andere kant. Dit moet je gezien en vooral gevoeld hebben!

Na haar succesvolle tournee doorheen Duitsland begin dit jaar komt ze deze zomer, vlak voor haar amerikaanse tournee, voor een éénmalig concert naar Vlaanderen. Dit wordt dan ook een optreden om naar uit te kijken of zoals The Sunday Times haar omschreef: "One of the must-hears of the year so far".

Geboorteland: 
Kaapverdië
Huidig land: 
Kaapverdië