Maxi Priest

Maxi Priest, een Brit met Jamaicaanse roots, toert zelden op het Europese vasteland en het is ondertussen ook alweer bijna 10 jaar geleden dat hij nog eens in ons land was… Hij is zonder twijfel de meest getalenteerde reggaezanger uit de UK.  Hij is de enige Brit die in Jamaica een nummer 1 hit had met ‘Mi God, Mi King’ en hij scoorde met ‘Close to You’ ook een nummer 1 hit met een reggaesong in de Verenigde Staten, enkel de Britten van UB40 kunnen dat ook zeggen.  ‘Close to You’ was trouwens wereldwijd een hit.

In de VS is en blijft hij bijzonder populair want hij inspireerde de makers van de Amerikaanse animatiereeks ‘South Park’ tot het personage ‘Priest Maxi’.

Zijn hits zijn voornamelijk honingzoete reggae-pop deuntjes, maar live komt hij en zijn band straffer uit de hoek.  Priest blinkt uit door R&B, hiphop, pop en zelfs gospel te integreren in zijn songs.  Zijn multifunctionaliteit bewijst hij door zijn samenwerkingen met zowel reggae- als dancehallartiesten. Zo schreef en werkte hij mee aan hits van Shaggy (That Girl), Beres Hammond (How can we ease the Pain), Shabba Ranks (House call), Roberta Flack (Set the Night to Music), UB40, Sly & Robbie,…  Bij het plotse vertrek van Ali Campbell uit UB40, nam Priest de leadzang voor enkele concerten over totdat de broer van Ali klaargestoomd werd tot hun nieuwe leadzanger.   

Geboorteland: 
Jamaica
Huidig land: 
Verenigd Koninkrijk
Genre: