Juanes

Juanes was in ons land te zien in grote concertzalen zoals het Sportpaleis, Koninklijk Circus, Vorst Nationaal in Brussel en op TW Classic. Dit jaar komt hij voor de tweede maal naar Afro-Latino, na zijn grandioze doortocht in 2015!

Juanes is de meest succesvolle en bekendste latin-rocker sinds Carlos Santana. Geboren en getogen in Colombia als Juan Estaban Aristizabal Vasquez startte hij als 15-jarige de rockband Ekhymosis. Hij bracht er 5 albums mee uit die hen vooral in Colombia bekend maakten. In 2000 volgde zijn eerste soloplaat, ‘Fijate Bien’, die hem instant succes in heel Latijns-Amerika opleverde, plus 3 Latin Grammy’s. Zijn carrière kreeg een internationale dimensie met zijn 2 volgende albums, ‘Un Dia Normal’ met de hitsingles A Dios le Pido, Es Por Ti en Fotografia. De plaat ‘Mi Sangre’ werd een wereldwijde millionseller met zijn bekendste hit La Camisa Negra en Para tu Amor. Daarna volgden nog een reeks succesplaten met internationale hits zoals Te Busque, La Paga en Me Enamora. Er prijken intussen ook al 2 Grammy’s en 24 Latin Grammy’s op zijn schouw! 

Minder bekend in Europa is Juanes voor zijn activisme. Zo is zijn Mi Sangre Foundation opgericht om slachtoffers van anti-persoonsmijnen te helpen in Colombia. Hij is tevens de oprichter van de Paz Sin Fronteras concerten ter bevordering van de onderlinge vrede en vooruitgang in Latijns-Amerika. Voor een dergelijk concert in 2009 werd hij met zijn leven bedreigd, maar ondanks het afraden van de politie en staatsveiligheid liet hij het concert toch plaatsvinden. In februari van dit jaar was hij ook 1 van de drijvende krachten achter de concerten aan de grens met Venezuela om hulpgoederen er het land in te krijgen. Zijn meest recente plaat ‘Mis Planes Son Amarte’ uit 2017 wordt als één van zijn beste albums bestempeld. Juanes en zijn band doen slechts 1 concert in België, wees erbij!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia
Genre: