Alvaro Soler

We weten niet wat ze in het eten doen van Alvaro Soler, maar deze jonge getalenteerde songschrijver heeft alweer een internationale hit te pakken. Na ‘El Mismo Sol’, ‘Sofia’ en ‘Animal’ scoort nu ‘La Cintura’ internationaal in de hitlijsten.

Alvaro Soler werd in 1991 geboren in Barcelona, samen met zijn Duitse vader en Spaans-Belgische moeder verhuisde hij op zijn tiende voor enkele jaren naar Japan, waar hij piano leerde spelen. In 2008, op zijn zeventiende, keerde hij terug naar Barcelona en richtte hij er samen met zijn broer de Indieband 'Urban Lights' op, met best wel wat succes in Spanje. In 2014 koos Alvaro Soler voor een solocarrière en een Spaans repertoire. Het eerste internationale succes volgde meteen in 2015 met de zomerhit 'El Mismo Sol', een song die in de meeste Europese landen een hit werd.

In 2016 volgde alweer een internationale hit met 'Sofia', in 2017 ‘Animal’ en nu is het weer prijs met ‘La Cinture’. Alvaro Soler staat garant voor latin pop van hoge kwaliteit waarbij hij en zijn band vaak gebruik maken van traditionele instrumenten zoals ukelele, marimba, accordeon, fluit of de flamencoklap. Meezingen is de boodschap!

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: