Marinah

Marina Abad, alias Marinah, doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar als we zeggen: ze was de leading zangeres van Ojos de Brujo, dan zou de hele porceleinenkast moeten rammelen. Ojos de Brujo (op Afro-Latino 2009) was een cult band met een aanstekelijke flamenco, mestizo en hiphop mix. De bandleden hadden allemaal een krakersverleden en lieten ook andere kunstvormen zoals dans, graffiti, multimedia,… in hun muziek en concerten instromen. Vandaag de dag redelijk alledaags, maar 25 jaar geleden was dat revolutionair.

Toen de band in 2011 stopte, namen de leden een break van enkele jaren. Marinah nam in 2013 alweer de draad op en zit inmiddels aan 3 soloplaten, die zeer in de lijn liggen van hetgeen we kennen van Ojos de Brujo: een pittige mix van flamenco, hiphop en rumba. Steeds met een geëngageerde boodschap.

Marinah was begin maart nog te zien in de Bozar in Brussel op het Flamenco Festival, maar voor het overige vinden wij het vreemd dat Marinah bijna niet geboekt wordt in de Lage Landen want ze behoort met haar band tot de top van de wereldmuziekartiesten in Europa.

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje