Original Gypsies: reunion of former Gipsy Kings

Dé geschikte afsluiter voor de 20e editie van het Afro-Latino Fesitval vinden we bij de Gipsy Kings, aangevuld met mede-oprichter Chico Bouchikhi! In 2018 bestaan de Gipsy Kings 40 jaar en het is ook nog eens 30 jaar geleden dat één van hun grootste hits ‘Bamboleo’ de wereld veroverde.

De wereldberoemde band Gipsy Kings zag eind jaren 70 het levenslicht toen meerdere telgen uit de 2 zigeunerfamilies ‘Reyes’ en ‘Balairdo’ samen met Chico Bouchikhi de band oprichtten. Deze 2 families, beide afstammend van de peetvader en flamenco topgitarist Ricardo Balairdo, alias Manita de Plata, beleefden hun doorbraak in de jaren 80 met hun aanstekelijke en feestelijke rumba flamenca. Met meerdere internationale hits zoals ‘Bamboleo’, ‘Djobi Djoba’, ‘Soy’, ‘Baila Me’, ‘Volaré’, ‘Bem Bem Maria’,… weten ze elk publiek aan het dansen en zingen te krijgen.

In deze formatie bevat Gipsy Kings & Chico 4 oorspronkelijke leden, wat sedert de jaren 80 niet meer plaatsvond in België!  Tevens in deze band speelt topsolist Kema Baliardo, kleinzoon van hun peetvader Manita de Plata.  De laatste jaren waren de Gipsy Kings amper nog in onze contreien te zien en Afro-Latino is dan ook zeer verheugd met de komst van deze legendarische band.

Geboorteland: 
Frankrijk
Spanje
Huidig land: 
Frankrijk