Grupo Extra

Het is uitzonderlijk om als naar Zwitserland uitgeweken Dominicanen internationaal door te breken in een latingenre zoals bachata. Grupo Extra is daar wonderwel in enkele jaren tijd in geslaagd. Hét bewijs dat je als topmuzikanten het overal in de wereld kan waarmaken.

Wat ‘Grupo Extra’ juist zo aanstekelijk maakt is hun eigen typische urban sound, bachata urbano, zeker één van hun belangrijkste troeven van hun internationaal succes, naast hun sterke liveperformance on stage. Tel daar nog het artistiek vernuft van leider Fidel Perez bij, die eerder al voor het succes van de legendarische bachataband Aventura zorgde.

Met kleppers zoals ‘Quiero Fiesta’, ‘No Se Como Me Enamore’, ‘Me Emborrachare’ en hun meest recente ‘Hoy Se Babe’ krijgen ze elke vloer vol! Na concerten op meerdere grote Europese latinfestivals hebben ze als headliner ook al succesvolle tournee’s achter de rug in de VS, de Caraïben en Zuid-Amerika. Kortom, hoog tijd dat ze ook Afro-Latino komen platspelen. Ja, u raadt het goed: dit wordt een topper!

Geboorteland: 
Dominicaanse Republiek
Huidig land: 
Zwitserland