Mon Laferte

Chileense singer/songwriter Mon Laferte, Norma Monserrat Bustamante Laferte voluit, breekt al enkele jaren potten in Latijns-Amerika. Ze brengt een hedendaags en verrassend pittig repertoire van cumbia, latin rockabilly en boléro (niet te verwarren met de Bolero van Ravel). Momenteel is ze de meest bekende Chileense artiest, al woont ze sedert 2007 in Mexico. In april 2019 staat deze diva met tattoo’s naast J Balvin en Rosalia als één van de latin headliners op het befaamde Coachella Festival in de VS!

In 2003 bracht ze onder de naam Monserrat Bustamante haar eerste soloplaat uit, die weinig aandacht kreeg. Tijdens de opnames van haar 2e plaat kreeg ze te horen dat ze schildklierkanker had. De genezing maakte een oerkracht in haar los. Ze verhuisde naar Mexico, ze smeet het materiaal van haar 2e plaat de vuilbak in en begon haar carrière van nul af aan, onder de naam Mon Laferte. De eerste 2 platen zorgden enkel lokaal voor weerklank en dan volgde in 2015 haar internationale doorbraak. Singles als ‘Tu Falta de Querer’, ‘Amor Completo’, ‘Tormento’, ‘Mi Buen Amor’, ‘Primaveral’, ‘Amarrame’ (ft. Juanes, leverde haar een Latin Grammy op in de categorie Best Alternative Song) en ‘El Beso’ zijn in heel Latijns-Amerika bekende hits.

In 2018 deed ze een mini-tour door Europa met uitverkochte concerten in Madrid, Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn. Nu komt ze nog glorieuzer terug met haar eerste concert op Belgische bodem! Deze moet je gezien hebben…

Geboorteland: 
Chili
Huidig land: 
Mexico